Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято вареника

Опубліковано: Субота, 30 грудня 2017 

min
max

У п’ятницю, 22 грудня, у Містківській ЗОШ I-III ступенів відбулося «смачне» Свято вареника, яке підготувала педагог-організатор Журавльова М. В. з учнями 5 класу та учасниками шкільного парламенту.

Захід було проведено з такою метою: шанувати українські обряди; розвивати світогляд, творчі й артистичні здібності; прищеплювати любов до української культури та народних традицій.

– Гостей дорогих ми вітаємо щиро,

Стрічаємо з хлібом, любов’ю і миром,

Хліб як печеться в хаті, сяють очі щиро,

Щоб жилось по правді, щоб жилось в мирі!

Саме такими словами розпочалося свято. До уваги глядачів було представлено відео, у якому учні зі шкільного парламенту місять тісто та показують різні способи ліплення «півмісяців», адже саме так по-іншому називали вареники.

Маленькі господиньки-п’ятикласниці підготували танець на пісню М. Поплавського «Варенички мої», а також декламували вірші, в яких вихваляли українську страву. Хлопці розвеселили гостей свята чудовими гуморесками.

На заході прозвучали коломийки «Господиня». Учасники шкільного парламенту підготували інсценізацію на пісню «Із сиром пироги».

Чудові декорації на сцені: вишиття, гуцульський килим, кухонне приладдя доповнили зміст свята. Зображення «гоголівського» персонажа Пацюка, якому до рота летять вареники, викликало усмішку у присутніх.

Захід закінчився бурхливими оплесками та дегустацією вареників, яких наліпили учні, батьки та вчителі школи. Додому всі повернулися ситими і задоволеними!

Є вареники у хаті –

В Україні все гаразд:

Всі – щасливі і багаті,

Щедре сонце світить в нас!

Слава хаті українській,

Слава нашій всій землі,

І вареникам у мисці,

Що на нашому столі!

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 875 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 776 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook