Період публікації:

від

до

Категорія:

Інтеграція навчальних предметів (фото)

Опубліковано: Понеділок, 22 січня 2018 

min
max

Нещодавно  весела коляда скликала вчителів шкіл округу у Великовільшаницьку ЗОШ І-ІІІ ст. на 2 засідання «Інтеграція навчальних предметів». Різдвяний настрій і найщиріші побажання кожен зміг  передати один одному за допомогою вправи «Теплота сердець – теплотою рук». Це дало добре натхнення до роботи.

Переглянувши презентацію «Інтегровані уроки: структура і форми роботи» і прослухавши коментар до неї директора школи Нагірної Н.І., вчителі впевнились, що саме за допомогою інтегрованих уроків можливо впровадити ті змістові лінії, які вимагає нова українська школа.

Суть змістової лінії «екологічна безпека і сталий розвиток» розкрила вчитель хімії та біології Воробець М.О.. Сталий розвиток – це такий розвиток, який задовольняє потреби сучасності, але не ставить під загрозу здатність майбутніх поколінь задовольняти свої потреби. Було проведено  тест «Екологічний слід», за яким кожен вчитель зміг визначити свою потребу в екосистемах планети і задуматись над питанням: « Скільки планет мені потрібно для життя?» Можна зменшити свій екологічний слід, бо тест показує яка сфера вносить найбільший внесок у його величину. Екологічний слід дозволить не тільки реалізувати мрії, але і допомогти планеті.

Засідання природничо-математичного циклу розпочалося майстер-класом інтегрованого уроку  біології та інформатики «Мінливість». Вчителі біології Воробець М.О. та інформатики Янчинський Р.В. продемонстрували, як за допомогою програми «Oriqin» можна побудувати варіаційний ряд та варіаційну криву мінливості. Участь приймали всі члени методичного об’єднання: вимірювали довжину листків, складали варіаційний ряд.

Формування  громадянської компетентності на уроках предметів природничо-математичного циклу – друге питання засідання. Вчитель математики Захарчук О.П. ознайомила з посібником «Громадянська відповідальність», розкривши методичні рекомендації для кожного предмету природничо-математичного циклу. Використання вправ посібника на уроках фізики продемонстрував вчитель фізики Янчинський Р.В., зокрема вправи «Бізнес-план», «Реклама», «Переваги і недоліки».

З питанням «Освіта для сталого розвитку: ідеї та реалізація» виступила вчитель хімії та біології Скнилівської ЗОШ І-ІІ ст.. Войчишин О.Я. Вона зупинилась на основних положеннях концепції сталого розвитку, які описані у посібнику «Уроки для сталого розвитку», а також розкрила основні напрямки діяльності у 6-9 класах  для забезпечення формування змістової лінії «екологічна безпека і сталий розвиток». На завершення  роботи переглянуто презентацію «Глобальні цілі сталого розвитку», з якої можна було зробити висновок: необхідно досягнути гармонії між людьми – з одного боку, і суспільством і природою – з іншого.

Немає коментарів

Схожі статті:

Передзвін Софіївського майдану Передзвін Софіївського майдану Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 Свято України, яке відзначають 22 січня - це день проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР, що відбувся 1919 році у Києві на Софіївському майдані. Здійснилася споконвічна мрія українців стати єдиною державою. Ця мрія нас окриляє вже більше як 100 років. Починаючи з 1999 року колектив Великовільшаницької ЗОШ...

Переглядів: 611 Коментарів: 0

Відділи освіти

День Гідності та Свободи  у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів День Гідності та Свободи у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Опубліковано: Вівторок, 26 листопада 2019 Свобода. Гідність. Право людини визначати свій життєвий шлях. Саме це право забрали у нас. Саме в цей день, у різні роки, український народ виходить на майдан. Саме з цього протесту починається відлік нової історії країни, її реального загартування, її справжньої незалежності. День Гідності та Свободи...

Переглядів: 423 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook