Період публікації:

від

до

Категорія:

«Співаєм славу тій події і тепер…»

Опубліковано: Вівторок, 23 січня 2018 

min
max

У понеділок, 22 січня 2018 року, у НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка» вихованці гуртка «Географічне краєзнавство» під керівництвом Гриненко Ірини Михайлівни провели тематичну лінійку «Співаєм славу тій події і тепер», присвячену Дню Злуки УНР та ЗУНР.

Під час виступу учні зазначили, що «у цей день, майже сто років тому, здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України.  Ще свого часу президент ЗУНР Є. Петрушевич, чиє ім’я носить Буська гімназія, сказав «…Від сьогоднішнього дня існує тільки одна Українська Народна Республіка. Нехай вона живе!»

Сьогодні Україні знову доводиться боротися за свою єдність, волю, правду. Наша держава опинилася сам-на-сам зі складними проблемами, які мусить вирішувати не хто інший, як її народ. Кровоточать рани наших сердець з приводу того, що відбувається на Сході нашої Держави. Не висихають сльози на очах матерів, сини яких захищають єдність і незалежність рідної землі.

День Соборності – це привід нагадати, що Крим та Донеччина – це Україна! Нехай вона живе!»

          На завершення усі учні і вчителі хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які загинули, захищаючи єдність і незалежність нашої Держави.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook