Період публікації:

від

до

Категорія:

«Єдина, соборна, незалежна Україна!»

Опубліковано: Четвер, 25 січня 2018 

min
max

22 січня у Хоросницькому ЗЗСО І-ІІ ступенів було відзначено День Соборності України.  

Мета: виховання національної свідомості учнів i людської гiдностi, відродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження iнтересу до вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини.

      Цьогорічне державне свято  День Соборності  та Свободи України наша школа  відзначила  урочисто та патріотично.  Школярі, щоб підкреслити  значення  свята, одягнулися  у вишивані сорочки. Важливість цього державного свята підкреслювали синьо-жовті стрічки на одязі.  Діти  намалювали  яскраву газету, приурочену до свята. Святкування розпочалося з урочистої лінійки, на якій зі вступним словом до школярів та педагогів школи звернулася вчитель історії Мазуркевич С.Л. Після нього  учениця 9 класу Ханик Марія та учениця 7 класу Леськів Софія зачитали заздалегідь підготовлені короткі історичні довідки про Акт Злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року. Читці нагадали про те, що Акт Злуки відбувся погожого морозного дня на Софійському майдані у Києві, на якому були присутні тисячі жителів столиці, численні гості, військо. Над містом 0 12.00 годині  пролунало: «Слава!», прозвучав національний гімн. Член Директорії Ф.Швець зачитав Універсал уряду УНР, в якому зазначалося «Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини України ЗУНР та УНР».

    У коридорах школи  учні та вчителі ,  взявшись за руки, створили нерозривний символічний ланцюг єдності, співаючи при цьому Гімн України. Завершилося об’єднання утворенням  фігури великого «живого серця». Присутні тричі голосно проговорили : «Єдина, соборна, незалежна Україна!» та виконали Гімн України. Такий флешмоб дітям запам’ятався найбільше, бо кожен відчув себе маленькою частинкою єдиної держави.
  Цей день, 22 січня,  школярі запам’ятають як день важливого державного свята.

 

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Загальношкільна лінійка до Дня Соборності Загальношкільна лінійка до Дня Соборності Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 20 січня 2020 року в КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» була проведена загальношкільна лінійка до Дня Соборності, під час якої учні заспівали гімн України та переглянули документальний фільм про події 1919 року.

Переглядів: 779 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

День Соборності України День Соборності України Опубліковано: Понеділок, 27 січня 2020 Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. 22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, наша держава відзначає День Соборності.Цьогоріч ми маємо 101-у річницю Акту Злуки і, власне, соборності нашої держави.  Соборність втілює...

Переглядів: 678 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook