Період публікації:

від

до

Категорія:

Класна година "Україна колядує"

Опубліковано: П`ятниця, 26 січня 2018 

min
max

  З 22.01.18р. по 26.01.18р.  у КЗ ЛОР Верхньосиньовидненська спецшкола-інтернат класні керівники 1-10 класів провели  класні години на тему «Україна колядує».

Метою яких було ознайомити учнів з традиційними зимовими  християнськими святами: Святого Миколая, Різдвом  Христовим, Святого Василя, з обрядом колядування і  щедрування. Долучити дітей до пошукової роботи з  теми, до спільної роботи разом з батьками ; розвивати вміння збирати народознавчий  матеріал, черпати інформацію з книжок, журналів; вдосконалювати вокально – хорові навички,   артистичні  здібності, почуття ритму; збагачувати  словниковий   запас дітей історичною лексики; виховувати любов і повагу до національних традицій  та  обрядів рідної України.

   І знов Різдво… Багато століть тому, у небесах спалахнула Вифлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. Щороку відблиск цієї зірки запалює в будинках різдвяні свічі і в чистому голосі молитви, що летить угору, прозорий дзвін будить в наших серцях віру у добро та любов.

О, скільки раз, являлося посеред нас
Неначе казка, щастя мить…
Засяла під вікном звізда і залунала коляда…

І знов Різдво! Одне з найсвітліших та найкрасивіших християнських свят, яке приходить у світлі зірок, у сяйві свічок та в супроводі щирої колядки. Різдво - це улюблене свято, до якого готуємось завжди радісно та натхненно.

Хай в добрі проживає вся ваша родина,
Колядуйте, веселіться бо весела днина.
Ми щиро бажаємо, веселих вам свят,
Куті, пампушків, українських коляд.

Кажуть, що справжнє свято Різдва не достатньо побачити. Його потрібно відчути. Воно завжди особливе та незвичайне. Це час, коли все навкруги наповнює атмосфера духовності, традицій, святкових заходів та емоцій, які неодмінно залишаються у серці кожного.

Діти, а ви знаєте Що таке колядки? Тоді поколядуйте, а ми послухаємо!

( Колядки -  величальні пісні, у яких славлять господарів дому, бажають їм здоров’я, щастя, щедрого урожаю, достатку, за що отримують нагороду).

Немає коментарів

Схожі статті:

Святвечір в Бориславській ЗСШ-інтернаті Святвечір в Бориславській ЗСШ-інтернаті Опубліковано: Четвер, 11 січня 2018 Доброю традицією стало в Бориславській ЗСШ - інтернаті спільне святкування Різдва. Ось і цього року напередодні канікул, 22 грудня вихованці школи зібралися за столом і спільною молитвою, яку провадив от.Святослав розпочали  святу вечерю. Смачною була кутя приправлена щедро медом , горішками, маком,...

Переглядів: 749 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Вже Різдво прийшло до хати, всім пора колядувати (фото) Вже Різдво прийшло до хати, всім пора колядувати (фото) Опубліковано: Вівторок, 24 січня 2017 Різдво це гарне світле свято, яке звіщає про народження Ісусика, Нашого Спасителя. В цей час, ми повинні бути відкриті та готові впустити Його в своє серце. З нетерпінням чекають цього свята дорослі й діти, готуються прославляти новонародженого Ісуса. Напередодні Різдва в актовій залі Сокальської...

Переглядів: 1231 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook