Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині розпочались заходи із відзначення 100-річчя подвигу Героїв Крут (фото)

Опубліковано: Понеділок, 29 січня 2018 

min
max

У неділю, 28 січня, на території Золочівського навчального центру Національної гвардії України відбулися військово-патріотичні заходи з нагоди відзначення 100-річчя подвигу Героїв Крут.

Ліцеїсти, учні загальноосвітніх закладів Бродівського, Буського, Золочівського районів, керівництво області та району, учасники АТО та громадськість поклали квіти до меморіалу загиблих за незалежність України. Опісля, за участю військових капеланів, біля каплички військової частини відбулась молебень за загиблими Героями Крут.

«Це сторіччя подвигу сьогодні нам має вказувати на те, що тоді під Крутами не лише загинули українські сини, а на те, що декілька десятків юних, але нескорених захисників Батьківщини, змогли зупинити чотиритисячну російську армію. Ці юнаки мали сильний дух, вірили в свою ідею, вірили в Україну. І сьогодні саме ви – молодь, є тилом нашого майбутнього, щоб жоден агресор навіть не думав приходити на нашу землю. Давайте пам’ятати подвиг Героїв Крут, адже пам'ять робить нас сильними та дозволяє впевнено крокувати у майбутнє. Тільки разом ми є сильною, незалежною, могутньою Україною, і нехай інші навчаються в нас, в нашої історії. Слава Україні!», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Продовженням заходу став перегляд інформаційних відеороликів «Бій під Крутами» та «Досягнення НГУ», а також огляд виставки зразків новітнього озброєння та техніки Національної гвардії України, показ виробів волонтерською спільнотою «Допомога захисникам».

Учасники оглянули територію навчального центру, а також взяли участь у військово-спортивній естафеті. Молодь змагалась із одягання та припасування спорядження, підтягування, перетягування канату та стрільбі.

На завершення заходу відбулася урочиста хода військового оркестру, військовослужбовців та учасників дійства до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Нагадаємо, що упродовж 27-29 січня у навчальних закладах Львівщини відбувається низка виховних і тематичних заходів, приурочених до 100-ї річниці бою під Крутами. Детальніше тут.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

У навчальних закладах Львівщини урочисто відзначають 100-річчя подвигу Героїв Крут У навчальних закладах Львівщини урочисто відзначають 100-річчя подвигу Героїв Крут Опубліковано: П`ятниця, 26 січня 2018 Цими днями у навчальних закладах Львівщини відбудеться низка виховних і тематичних заходів, приурочених до 100-ї річниці бою українських студентів із більшовицькими окупантами під Крутами. Зокрема, упродовж 27-29 січня делегація ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною...

Переглядів: 867 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

У навчальних закладах Львівщини вшановуватимуть постать Михайла Грушевського У навчальних закладах Львівщини вшановуватимуть постать Михайла Грушевського Опубліковано: Четвер, 07 квітня 2016 Упродовж 2016 року у навчальних закладах Львівщини відбудуться виховні та тематичні заходи, приурочені до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олександра Небожук. «Різноманітними науково-виховними...

Переглядів: 8730 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook