Період публікації:

від

до

Категорія:

Пам’ять про них живе і донині

Опубліковано: Понеділок, 29 січня 2018 

min
max

                   Безвусі, юні, вічно молоді,
                                        ви склали голови за рідний Київ,
                                       скріпивши крок державницькій ході,
                                       вписавши подвиг у свободи вияв.
                                               Яр Славутич

 
29 січня у П’ятничанському НВК пройшла лінійка пам’яті,  присвячена подіям, які відбулися 16 (29) січня 1918 року  на залізничній станції поблизу селища Крути  за 130 кілометрів на північний схід від Києва.
Довгий час історія подій під Крутами залишалася поза увагою офіційної історіографії і обростала міфами і вигадками.
Що насправді відбулося тоді? Яке значення мали ті події для нашої історії та сучасності? Саме  про це висвітлювалось під час заходу до Дня пам’яті Героїв Крут під гаслом «Пам’ять про них живе і донині»,  який підготували учні 7-8-го  класів на чолі з педагогом-організатором Галиною Стриганин.У  ході  тематичної  лінійки йшлося про подвиг студентів під Крутами. Учні розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році,   пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність, та ознайомлювали з історичними документами тих подій. Ведучі заходу акцентували увагу на основних цінностях українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами.
Хвилиною мовчання усі пам’янули тих молодих лицарів, які далекого січневого ранку заступили собою шлях ворогам на Київ во ім’я воскреслої сьогодні України. Було запалено свічку пам’яті загиблим.
Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів школи, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події та відчути їх значення у наш час.
Історичні дати – не тільки пам'ять про минуле, це також ключ до того, щоб в майбутньому уникати помилок минулого… Адже загибель студентського куреня  під Крутами  стала символом патріотизму у боротьбі за незалежну Україну.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Вони тримають небеса» «Вони тримають небеса» Опубліковано: Вівторок, 25 лютого 2020 Флешмоб «Вони тримають небеса», присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні, відбувся сьогодні, 20 лютого, у НВК «П’ятничанський ЗНЗ І-ІІ ст. – ДНЗ». Провели такий захід, аби віддати данину пам’яті тим, хто віддав своє життя за світле майбутнє України під час трагічних днів лютого 2014 року, згадати...

Переглядів: 662 Коментарів: 0

Відділи освіти

«Вони тримають небеса» «Вони тримають небеса» Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 Флешмоб «Вони тримають небеса», присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні, відбувся сьогодні, 20 лютого, у НВК «П’ятничанський ЗНЗ І-ІІ ст. – ДНЗ». Провели такий захід, аби віддати данину пам’яті тим, хто віддав своє життя за світле майбутнє України під час трагічних днів лютого 2014 року, згадати...

Переглядів: 851 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook