Період публікації:

від

до

Категорія:

Керівник Національного офісу ДІ реформи Уповноваженого Президента з прав дитини Маріанна Онуфрик відвідала НРЦ «Левеня»

Опубліковано: П`ятниця, 02 лютого 2018 

min
max

31 січня 2018  року Комунальний заклад Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відвідала керівник Національного  офісу  ДІ реформи   Уповноваженого Президента з прав дитини Маріанна Онуфрик.    

Директор  закладу  Ремажевська В.М. ознайомила  п.Маріанну  із ходом Всеукраїнського експерименту в  НРЦ «Левеня», програмами  та навчальними  посібниками  які розроблені, апробовані  та використовуються в закладі, а також навчальних спеціальних закладах України.

Маріанна Онуфрик  відвідала   центр  ранньої допомоги, де надається допомога не лише дітям з проблемами зору від народження, але й  сім’ям, які опинились у складній психологічній ситуації , проводиться корекційно-відновлювальна робота з дітьми із залученням батьків в реабілітаційний процес.

Керівник Національного  офісу  ДІ реформи   оглянула сучасне навчальне середовище, яке створене для дітей, враховуючи їх спеціальні освітні  потреби, поспілкувалась з фахівцями  закладу (з педагогічними  та медичними працівниками).

Зустріч  пройшла в дружній робочій атмосфері, були обговорені питання , що є нагальними для багатьох закладів  освіти для дітей з особливими потребами  в час змін.

Маріанна Онуфрик: «Поїздка у Львів дала мені можливість нарешті близько познайомитись з надзвичайною Людиною - пані Вірою Ремажевською, яка створила унікальний заклад НРЦ "Левеня", що врятував (і продовжує рятувати!) тисячі дітей з порушеннями зору від ізоляції, сегрегації, інституціалізації...
Я не можу зрозуміти, чому ця модель надання соціальних, освітніх, медичних послуг для дітей з обмеженнями зору не поширена у кожному регіоні??? Чому унікальні методичні розробки, досвід, експертиза цікавлять європейські країни, але не беруться до уваги в Україні? Скільки дітей могли б отримати соціалізацію, кращу якість життя, сім'ю!...».

Немає коментарів

Схожі статті:

Творча Великодня майстерня учнів НРЦ  «Левеня» Творча Великодня майстерня учнів НРЦ «Левеня» Опубліковано: Субота, 11 квітня 2020 З давніх давен такі символи, як вербова гілочка, паска, а також крашанки, є традиційними для українців. 10 квітня 2020 року вихованці Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» вперше започаткували домашню творчу великодню майстерню. Немає нічого милішого...

Переглядів: 6935 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Яскраві Великодні сувеніри учнів НРЦ  «Левеня» Яскраві Великодні сувеніри учнів НРЦ «Левеня» Опубліковано: Субота, 11 квітня 2020 Щороку всі з нетерпінням чекають світлого празника Христового Воскресіння. Таку чудову подію відзначають в чудовий і барвистий період, коли весна знову вступає в законні права та вся природи прокидається від зимової сплячки, наливаючись найрізноманітнішими квітами і відтінками. 9 квітня 2020 року учні...

Переглядів: 6671 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook