Період публікації:

від

до

Категорія:

Година спілкування "До чого приводять шкідливі звички"

Опубліковано: Вівторок, 13 лютого 2018 

min
max

12.02.18р. у КЗ ЛОР Верхньосиньовидненська спецшкола-інтернат медсестра школи Франків І.В. провела з учнями годину спілкування « До чого приводять шкідливі звички»

 Мета: довести до свідомості учнів, що шкідливі звички є основною причиною порушення здоров'я; формувати в учнів негативне ставлення до шкідливих звичок (паління, вживання алкогольних напоїв, наркотиків);  виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я.

Франків І.В. провела з учнями тестування «Що я знаю про шкідливі звички?», в результаті якого були одержані такі результати:   загалом учені знають  про шкідливий вплив алкоголю, тютюну та наркотиків на організм людини, але не мають уявлення про конкретні наслідки вживання цих небезпечних речовин. 

Далі медсестра ознаомила всіх з тим, що паління, вживання наркотиків і алкоголю назвали шкідливими звичками тому, що вони дуже небезпечні для здоров'я. 

Принцип звикання організму до тютюну, спиртного й наркотиків той самий. Речовини, що входять до їхнього складу, включаються у ланцюжок обміну речовин людського організму. Людина опиняється у так званій нікотиновій (алкогольній, наркотичній) залежності і вже не може обходитися без регулярного вживання цих отрут. Тому так складно позбутися подібних звичок, що найчастіше переходять у хворобу (алкоголізм і наркоманію). 

Тютюн — убивця вітамінів в організмі. Одна викурена цигарка нейтралізує в ньому двадцять п'ять міліграмів вітамінів (стільки їх міститься в одному апельсині). За даними англійської королівської спілки лікарів, кожна викурена цигарка коштує курцям від 5 до 15 хвилин життя. У середньому ж курці живуть менше, ніж люди, які не курять, на 6—8 років.

Відомо, що в алкогольну залежність потрапити легко, але навряд чи ви задумувались, наскільки невинно це починається.

Сучасна людина в середньому живе близько сімдесяти років, а наркоман, що почав «колотися», вживати «колеса» або курити «травичку» ще у підлітковому віці, навряд чи доживе до тридцяти років. 
Навіть невеликі, але регулярні дози наркотиків змушують мозок сидіти на голодному пайку, позбавляючи його кисню. Людині стає важко зосереджуватися, погіршується пам'ять.

 Вкінці години спілкування Франків І.В. підвела підсумки того, що всі ці згубні звички із задоволення перетворюються на страшні хвороби. То що ви оберете: здорове яскраве життя чи щоденну тяжку боротьбу за виживання? Яким ви бачите своє майбутнє? Добре подумайте над цим, беручи до рук цигарку чи пляшку пива.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Здоров'я - через освіту (фото) Здоров'я - через освіту (фото) Опубліковано: Четвер, 01 листопада 2018 Кожна молода людина мріє пізнати навколишній світ, спробувати щось нове для себе. У підлітковому віці існує небезпека вживання наркотичних і психотропних речовин. Проблема вживання алкоголю, тютюну і наркотиків дуже актуальна в наші дні. Від цього страждає все суспільство, але в першу чергу під загрозу...

Переглядів: 513 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

"Ми за життя без наркотиків та куріння" "Ми за життя без наркотиків та куріння" Опубліковано: Середа, 04 квітня 2018 20.03.2018р. учні 8 класу КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат № 1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» разом з вчителем біології Гофрик М.І. провели позакласний захід «Ми за життя без наркотиків та куріння», метою якого було виховання здорової нації українців. Учні підготували презентації...

Переглядів: 1228 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook