Період публікації:

від

до

Категорія:

Зимові традиції: історія і сучасність

Опубліковано: Середа, 14 лютого 2018 

min
max

Кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть. В Україні  люди по-особливому святкують зимові свята, зберігаючи традиції своїх предків. Надзвичайно, з трепетом готуються до них. Під час Різдвяних свят колядують колядки, щедрівки, ходить вертеп, посівальники.

9 лютого в 3 класі Милятичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителем Рожанською У.Г. була проведена виховна година на тему : «Зимові традиції: історія і сучасність»
Метою виховної години було познайомити учнів з українськими традиціями та звичаями, обрядами і розвивати пізнавальний інтерес; виховувати пошану до давніх звичаїв українців, прагнення дізнатись більше й відродити їх у наші дні. Епіграфом стали такі слова з вірша Р. Завадовича:

Мене навчила рідна мати
Звичаї рідні шанувати.
І рідну мову, й рідний спів,
І славну пам'ять прадідів.

Виховна година розпочалась зі сценки «Свят-вечірня розмова». Діалог між матір’ю і сином про вечірню зірку, яка сповіщає про народження сина Господнього – маленького Ісуса Христа. Звучали на заході як і сучасні колядки «Чути дзвінок», «Пане, пане, господарю», так і віночок народних колядок. Був поставлений невеличкий вертеп Г. Різника «Зоря над вертепом». Батьки підготували учасникам вертепу чудові костюми. Майстерно виконала роль Св. Марії – Гайдюк Іванна. Дівчатка класу співали щедрівку «Щедрик», хлопчики-посівальники  сіяли золоті зерна пшениці , вітаючи всіх з Новим роком.

Діти не просто довідалися, а й переконалися, які в українців узимку свята – древні і  незабутні, радісні, сповнені любові до рідного краю та пошани до своїх традицій. 

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 870 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook