Період публікації:

від

до

Категорія:

Акція "Святкові Валентинки"

Опубліковано: Понеділок, 19 лютого 2018 

min
max

14.02.18р. у КЗ ЛОР Верхньосиньовидненська спецшкола – інтернат педагог-організатор Диміцька Г.Б. провела з учнями акцію «Святкові Валентинки» .

  Учні виготовили з кольорового паперу валентинки, написали на них побажання та привітали своїх друзів, вчителів, вихователів.

Любов придумана не нами,
Вона від Бога нам дана,
І хоч любов буває різна,
Та кожна справжня —
Завжди лиш одна.

 Кохання - це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. І осі. таке свято є , с такий день. Він відзначається з особливою серйозністю майже по всьому світу 14 лютого, свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. І завдячуючи якому продовжується життя на землі.

А свято називається - днем святого Валентина. Чому саме

Валентина запитаєте ви? Вважають, що саме цей святий опікується

закоханими, допомагає їм щасливо прожити в парі, мирі і злагоді.

Диміцька Г.Б. розповіла , що з приводу цього є багато версій. За однією з них ми дізнаємося, що в 3 ст. до н. е. римський імператор заборонив одружуватись молодим людям. Він вважав, що одруження робить мужчин поганими солдатами.

Молодий єпископ Валентин порушив наказ імператора і одружував молоді пари таємно. За це його кинули до в'язниці.

Там Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Перед стратою своїй закоханій він надіслав листівку-зізнання в коханні з підписом "Від Валентина".

 

 Відтоді, в день Валентина закохані коханим надсилають анонімні листи-зізнання і називаються вони "валентинками".

Найкращими словами, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець, передають закохані одне одному свої почуття, розповідають про радість і щастя, про тугу та біль. Саме кохання, любов — джерело творчого натхнення багатьох поколінь.      До цієї одвічної теми завжди зверталися художники, скульптори, філософи, композитори.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Eleos-Lviv» – спільнота небайдужих «Eleos-Lviv» – спільнота небайдужих Опубліковано: Вівторок, 03 березня 2020 3.03.2020 року до вихованців НРЦ І-ІІ ступенів «Довіра» завітали представники благодійної організації «Eleos-Lviv», яка розпочала свою діяльність при Єпархіальному управлінні Львівсько-Сокальської Єпархії ПЦУ. Гості приємно поспілкувалися з вихованцями Центру, розповіли про значення Великого посту...

Переглядів: 1132 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

 "Валентинівська лихоманка". "Валентинівська лихоманка". Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020     Щороку напередодні 14 лютого – Дня Закоханих або Дня Святого Валентина по всьому світу починається "валентинівська лихоманка". Кажуть, що очікування свята подекуди краще, ніж саме свято. Не будемо це спростовувати чи підтверджувати, але зазначимо, що готуючи валентинівський декор учні Бориславської...

Переглядів: 943 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook