Період публікації:

від

до

Категорія:

На Сколівщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Володимиру Березі (фото)

Опубліковано: Четвер, 22 лютого 2018 

min
max

У Тухольківському НВК відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки колишньому учневі навчального закладу, учаснику АТО Володимирові Березі, який загинув, захищаючи рідну землю на її східних теренах.

Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю Героїв Небесної Сотні і всіх новітніх захисників, які віддали своє життя за самостійність і незалежність України, вшанувавши їх хвилиною мовчання.

Родині загиблого Героя подарували книгу «Вони воювали за Україну», в якій вшановано пам'ять 225 військовослужбовців зі Львівщини.

Почесну місію відкриття меморіальної дошки Володимиру Березі виконали його племінники. Чин освячення меморіальної дошки та спільну молитву відслужив настоятель місцевої церкви, декан Тухольківського деканату УГКЦ о. Роман Качала.

Літературно-пісенну програму урочистого заходу представила учнівська молодь Тухольківського НВК.

Довідково:

Народився Володимир Береза 2 червня 1976 року в с. Тухолька. Дитячі роки провів у рідному селі. До Тухольківської СШ пішов у 1982 році. У школі він зарекомендував себе доброзичливим, чесним, старанним, ввічливим учнем. Середню школу закінчив у 1993 році. З 16 листопада 1994 року по 20 травня 1996 року служив у Збройних силах України. Після служби повернувся до села і влаштувався працювати до столярного цеху радгоспу «Верховина». Брав активну участь у житті села, долучився до будівництва нового храму св. Йосафата. Працював на тимчасових заробітках.

Був призваний до лав ЗСУ Сколівським РВК під час шостої хвилі мобілізації. Загинув 11 квітня 2016 року в с. Трудове Новоайдарського району Луганської області.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові відкрили пам’ятну дошку Оленi Степанів-Дашкевич У Львові відкрили пам’ятну дошку Оленi Степанів-Дашкевич Опубліковано: Четвер, 27 Червня 2019 Сьогодні, 27 червня, у Львові відкрили пам’ятну дошку Олені Степанів-Дашкевич – українському історику, географу, громадській та військовій діячці, першій у світі жінці, офіційно зарахованій на військову службу у званні офіцера, чотарю Української Галицької Армії. Меморіал встановили на стіні головного...

Переглядів: 1715 Коментарів: 0

Вища освіта

На Жовківщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олегу Кубрі (фото) На Жовківщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олегу Кубрі (фото) Опубліковано: Понеділок, 27 листопада 2017 26 листопада на фасаді Гребінецької середньої школи відкрили меморіальну дошку учаснику АТО, випускнику цього навчального закладу Олегу Кубрі. Боєць загинув 23 листопада 2015 року під Маріуполем від кулі снайпера. Участь у мітингу-реквієм взяли представники влади, рідні загиблого Героя, бойові побратими,...

Переглядів: 615 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook