Період публікації:

від

до

Категорія:

Ні! Я жива! Я вічно буду жити! (фото)

Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 

min
max

Днями в Сокальській санаторній школі-інтернаті ім. Т.Шевченка вчитель української мови та літератури Хриплюк Наталя Анатоліївна з учнями 8 класу провела відкритий урок, присвячений 147 річниці з дня народження Лесі Українки на тему: «Мужність і сила духу видатної доньки українського народу».

Школярі мали змогу переглянути відеопрезентацію «Життєвими шляхами Лесі Українки», поглибили свої знання про мужню поетесу. А також поділилися враженнями від екскурсії в с. Колодяжне Нововолинського р-ну Волинської області, де вони побували разом з класним керівником Хриплюк Н.А. та вихователем Пащук Л.А.

Восьмикласники проаналізували подію та ідейно-художній зміст вірша «Ви щасливі, пречистії зорі», сформулювавши основну думку та подавши власні переконливі аргументи та твердження, що оптимізм, воля і сила духу допоможуть кожній людині подолати власну хворобу та будь-які життєві труднощі. Пояснювали: що для них означає щастя?

Учитель вищої категорії застосувала різні методи: «Незакінчене речення», «Повільне прочитання», «Доміно», «Робота в групах», «Розфарбуй образ словами», «Подаруй поезії назву», а також складали «Сенкан» до образів поезії: І-гр. - зорі, ІІ-гр. – щастя.

Домашні завдання отримали теж диференційовані.

Урок пройшов активно, на піднесених тонах, учні зробили висновок, що Леся Українка стала для них прикладом мужності, нескореності. І які б випробування не давало життя, хором виголосили заповітні слова Доньки Прометея:

Так, я буду крізь сльози сміятись,

Серед лиха співати пісні,

Без надії таки сподіватись,

Жити буду, геть думи сумні!

Залишили у музеї «Берегиня» для всіх учнів школи виставки про Лесю Українку та обіцяли й надалі проводити такі виховні й навчальні заходи, які зацікавлять до вивчення предмету української літератури.

Класний керівник та вчитель української мови та літератури Хриплюк Н.А.

Немає коментарів

Схожі статті:

Поетичний віночок Лесі Українки (фото) Поетичний віночок Лесі Українки (фото) Опубліковано: Вівторок, 06 березня 2018 Напередодні іменин Лесі Українки учні 6-Б класі Сокальської санаторної школи–інтернату імені Т. Г. Шевченка змогли розширити свої знання про Лесю Українку. Під час виховного заняття: літературна світлиця «Стояла я і слухала весну» діти ознайомилися з цікавими фактами про дитинство поетеси, її ранню творчість....

Переглядів: 507 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Вчимося разом з дітьми Вчимося разом з дітьми Опубліковано: Понеділок, 13 березня 2017 На днях в Сокальській санаторній школі-інтернаті відбулося засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу, на якому вчитель історії Кулак Н.І. провела  відкритий урок у 8Б класі: «Запорозька Січ у другій половині УІІ століття». Педагог поділилася досвідом використання на...

Переглядів: 502 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook