Період публікації:

від

до

Категорія:

Тренінг «Загальні вимоги до оформлення та друку книг для дітей сліпих та зі зниженим зором» в НРЦ «Левеня»

Опубліковано: Середа, 28 лютого 2018 

min
max

19-21 лютого 2018 року для  педагогічного колективу  Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» був проведений тренінг «Загальні вимоги до оформлення та друку книг для дітей сліпих та зі зниженим зором».

Педагогам  були наведені практичні зразки  розташування ілюстрацій та пояснень до них. Під час  заняття, з використанням симулятивних окулярів, педагогічні працівники розглядали текст, малюнки у підручниках та проводили аналіз їх відповідності до вимог.

На прикладах з підручників «Природознавство», рекомендованих для використання у спеціальних загальноосвітніх навчальних закладах для дітей  зі зниженим зором та в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів, мали можливість  порівняти правильність використання зображень, оцінити їх якість і доцільність.

Вчителі,вихователі, спеціалісти  розширили та збагатили свої знання про вимоги до обсягу підручників,  що друкуються рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також оформлення книг, підбору ілюстрацій, використання різних шрифтів.

«Дуже корисна інформація! Скільки особливостей та нюансів,  не завжди акцентували на цьому увагу», - Тетяна, вихователь.

Немає коментарів

Схожі статті:

Проєкт «Побачити серцем» для учнів НРЦ  «Левеня» Проєкт «Побачити серцем» для учнів НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 Бібліотека, це те місце, де зігріваються серця маленьких читачів. Світ, в якому живуть діти з порушеннями зору, в які ігри вони грають, як виглядають книги шрифтом Брайля, спеціальна друкарська машинка, адаптовані для навчання зошити та комп'ютери – про це все сьогодні, 27 лютого 2020 року, педагогічний...

Переглядів: 846 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Всесвітній день абетки Брайля в НРЦ  «Левеня» Всесвітній день абетки Брайля в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Неділя, 05 січня 2020 Другий рік поспіль, 4 січня, НРЦ «Левеня» відзначає Всесвітній день абетки Брайля. «Чарівною шестикрапкою» називають брайлівський шрифт. Тому що  він, дає можливість людям з порушеннями зору читати, писати, вчитися та працювати. Кожній букві алфавіту відповідає своя унікальна комбінація крапок, причому,...

Переглядів: 1854 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook