Період публікації:

від

до

Категорія:

Міжнародний день рідної мови у Горішненській школі (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 02 березня 2018 

min
max

Слухаючи мову щодня, ми не чуємо її особливостей. Саме тому 22 лютого вчитель української мови та літератури Горішненської ЗОШ І-ІІ ст. Іваницька Ольга Михайлівна провела конкурс на кращих знавців української мови, в якому взяли участь команди «Юні філологи» та «Один в полі не воїн» – учні 5-9 класів.

Мета:

  • формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава;
  • розширювати знання про красу і багатство української мови;
  • пробудити почуття національної гідності;
  • виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Захід пройшов в атмосфері позитивних емоцій, кожен учасник зробив крок до пізнання краси українського слова, оскільки метою брейн-рингу було зберігати, плекати та цінувати кожне милозвучне слово неповторної, величної та виняткової української мови.

Конкурс складався із 9 турів, кожен з яких містив різноманітні завдання, що дали можливість учасникам перевірити знання з української мови та літератури, проявити свою креативність, ерудицію, знання народної творчості.

Під час інтелектуальної частини конкурсу розпалилась справжня напружена боротьба. Дуже бурхливу підтримку гравці отримали від уболівальників. Таким чином, переможцями стала команда «Юні філологи».

Музичною окрасою конкурсу були пісні про мову.

Немає коментарів

Схожі статті:

Міжнародний день рідної мови Міжнародний день рідної мови Опубліковано: Понеділок, 02 березня 2020 «Мова – це важливо!» - цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови. Сьогодні, 21 лютого 2020р.,  у Міжнародний день рідної мови у гості до учнів 1-4 кл. ЗОШ І-ІІІ ст. смт Новий Яричів Кам’янка-Бузького району завітала казкарка, колишня учениця школи п.Леся Кічура, яка ознайомила дітей...

Переглядів: 1052 Коментарів: 0

Відділи освіти

Проєкт «Дитячі та юнацькі роки І. Франка» Проєкт «Дитячі та юнацькі роки І. Франка» Опубліковано: Понеділок, 24 лютого 2020 Іван Франко – видатна постать в українській історії, літературі, культурі, політиці. Цей незвичний чоловік відомий не лише своєю творчістю, а й сильною громадянською позицією. Мабуть, тому його поезія не втрачає актуальності й у наш час. Учні 4 класу Горішненської ЗОШ І-ІІ ст. Миколаївського району охоче...

Переглядів: 623 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook