Період публікації:

від

до

Категорія:

Tech StartUp School Львівської політехніки презентувала ще один захопливий стартап – лабораторію віртуальної та доданої реальності (фото)

Опубліковано: Субота, 03 березня 2018 

min
max

У нещодавно відкритій Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» розпочала діяти новітня лабораторія віртуальної та доданої реальності. В урочистості з цієї нагоди взяли участь проректор з наукової роботи університету професор Наталія Чухрай та заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, котрі отримали змогу на собі перевірити черговий стартап допитливих студентів-політехніків.

Відтак, тут створено один із перших центрів в Україні, де наочно можна пересвідчитись у перспективних можливостях технологій віртуальної реальності, зокрема в осучасненні навчального процесу в середніх і вищих навчальних закладах. Завдяки встановленому у стартапі симуляторові користувач може, скажімо, не лише опинитись в найрізноманітніших місцевостях нашої планети й поза її межами, але й вільно переміщатись там, а також власноруч моделювати найрізноманітніші ситуації, скажімо, створювати дизайн навчального приміщення на свій смак тощо.

Як прокоментував цю неординарну подію очільник Tech StartUp School професор Назарій Подольчак, створенням даної лабораторії стартапери-політехніки завдячують щедрому спонсорові – директорові компанії з управління активами «Роял-Стандарт» Андрієві Дрібнюкові.

Натомість заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив: «Для Львова дуже важливо, що у Львівській політехніці є така лабораторія, адже це – унікальна річ. З цими новими технологіями, які сьогодні тут презентують, ми активно працюємо і будемо працювати надалі. Віртуальна реальність дуже цікава. Ми, до речі, цьогоріч плануємо відкрити декілька нових об’єктів, зокрема медіатеки. Я думаю, що ми точно скооперуємось, аби зробити комфортний дизайн наших майбутніх закладів, щоб діти завдяки віртуальній реальності змогли подивитись, чи їм буде там зручно».

Під час відкриття нової лабораторії професор Назарій Подольчак поділився найближчими планами щодо створення нових стартапів. Так, уже в березні буде відкрита лабораторія ракетобудування, а також облаштована інноваційна біотеплиця.

Матеріал підготував Ігор Галущак, прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Фото – Йосип Марухняк

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 641 Коментарів: 0

Вища освіта

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 609 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook