Період публікації:

від

до

Категорія:

Урок художньої культури в 11 класі Бориславської ЗСШ-інтернаті

Опубліковано: Понеділок, 05 березня 2018 

min
max

Для кращого розуміння  роману  “Чума” вчитель  художної культури Бориславської ЗСШ-інтернату Матківська .Г.Й для учнів  11 класу запропонувала переглянути відеофільм.

Сюжет роману ґрунтується на подіях чумного року в Орані (Алжир), жахливої епідемії, яка штовхнула городян у безодню страждань і смерті. Розповідає про це доктор Ріє — людина, що визнає лише факти, прагне до точності їх викладу, не вдаючись ні до якого «художнього» оформлення. За вдачею, світосприйняттям, характером занять, перебігом подій він орієнтується лише на розум та логіку, не визнає двозначності, хаосу, ірраціональності. Ріє виконує свій обов'язок лікаря, допомагає хворим, ризикує власним життям, жодного разу не піддавши сумніву свою роль у боротьбі з конкретною хворобою, зі злом взагалі. Навколо нього гуртуються інші персонажі, передусім Тарру. Для них чума, зло — це щось невіддільне від людини, і навіть той, хто не хворіє, все одно носить хворобу в своєму серці.

Люди доброї волі здатні перемогти конкретне зло, але вони не можуть його знищити як категорію світобудови. І тому у фіналі роману під радісні вигуки городян, які святкують звільнення від страшенної хвороби, доктор Ріє думає про те, що ця радість тимчасова, він знає, що «…можливо, настане день, коли на лихо і науку людям, чума розбудить пацюків і відправить  їх конати на вулиці щасливого міста».

Старшокласники активно обговорювали сюжети, відповідаючи на запитання в  анкетах по творчості Камю, обмін враженнями над прочитаним.

Провівши дослідницько-пошукова роботу над розв'язанням проблемного питання: «Хто, на вашу думку, переміг в екзистенційному двобої: люди чи чума» діти чітко аргументували свою точку зору.

 

Матківська Г.Й., вчитель художньої культури

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

,,Супротивник - це СНІД'' - бінарний урок в 11 класі Бориславської ЗСШ-інтернату ,,Супротивник - це СНІД'' - бінарний урок в 11 класі Бориславської ЗСШ-інтернату Опубліковано: Вівторок, 11 грудня 2018 «Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника-ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе-можливо ти виграєш. Якщо знаєш І себе, І супротивника - перемога на твоєму боці» - такими словами вчитель хімії Бориславської ЗСШ - інтернату Басюк В. А. та вчитель основ здоров'я Держепільська І.Й. розпочали бінарний урок...

Переглядів: 420 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

"Зір. Захист зору "  - урок біології в 8 класі Бориславської ЗСШ -інтернаті "Зір. Захист зору " - урок біології в 8 класі Бориславської ЗСШ -інтернаті Опубліковано: П`ятниця, 02 березня 2018 28 лютого в Бориславській ЗСШ - інтернаті І - ІІІ ст.  вчителем біології Пігур О.М. був проведений цікавий і пізнавальний урок на тему : "Зір. Захист зору "  для учнів 8 - го класу.  Кожен другий українець має проблеми із зором. Результати досліджень виявили чіткий зв"язок між комп"ютером і розладами...

Переглядів: 477 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook