Період публікації:

від

до

Категорія:

«А Сотню вже зустріли небеса…»

Опубліковано: Вівторок, 06 березня 2018 

min
max

      Під такою назвою відбувся 20 лютого загальношкільний реквієм у НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ім. А. Костирки с. Костенів. Учні та педагоги навчального закладу зібралися в актовій залі, щоб вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні.

        Розпочався захід відеокадрами про події  Революції Гідності – з 21 листопада 2013 року та до моменту масових розстрілів учасників Майдану у лютому 2014.  Після документальної хроніки розповідь про народний здвиг продовжили ведучі – семикласниця Марія Дуриба та дев'ятикласник  Руслан Олійник. У їхні виступи органічно впліталися повідомлення про полеглих на Майдані Сергія Нігояна, Юрія Вербицького, Михайла Жизневського, Назара Войтовича, Ігоря Костенка, Олега Ушкевича, Романа Гурика, Ігоря Дмитріва.  Розповіли  про Героїв Небесної Сотні учні 7 класу Максим Марич, Леся Ольхович, Олександр Щербай, Владислав Матвійків, восьмикласник Олексій Кавара, десятикласники Андрій Борщ та Богдан Падик. Запали у душу присутнім пронизливі поетичні рядки у чуттєвому виконанні десятикласниці Марії Костів, учнів 9 класу Лілії Юськів, Миколи Франківа, Тетяни Плетеницької, Тетяни Гнатюк, восьмикласниці Марії Падик, учнів 7 класу Олесі Полякової, Мар'яни Олійничок, Василини Гнатюк, Владислава Марцініва. Пісню «Не твоя війна» майстерно виконала призер районних мистецьких конкурсів  Т. Плетеницька.  Під мелодію пісні «Пливе кача…» на екрані було відтворено мартиролог Героїв Небесної Сотні, їх самопожертву учасники заходу вшанували хвилиною мовчання. Завершився реквієм спільним виконанням пісенної молитви.

         Організувала цей загальношкільний захід заступник директора НВК з навчально-виховної роботи М.С.Борщ. Підготовку тематичної відеопрезентації та технічний супровід проведення заходу забезпечили учні 11 класу Христина Шпат, Соломія Бурбулевич, Назар Живущак та Володимир Каськів.

         У підсумковому слові директор НВК с. Костенів С.М.Гавінський подякував організаторам та учасникам реквієму, зазначивши, що кожен з них вклав у свій виступ часточку душі; а також наголосив: емоційно виконані вірші, переглянуті відеокадри хроніки, повідомлення про майданівців не лише нагадують про трагічні сторінки недавнього минулого, а й зобов’язують усіх жити за моральними принципами Революції Гідності, за які заплачено ціною людських життів.

Немає коментарів

Схожі статті:

За чотири роки шкільний парк Перемишлянського району поповнився на 11 автобусів За чотири роки шкільний парк Перемишлянського району поповнився на 11 автобусів Опубліковано: Четвер, 07 березня 2019 З метою покращення якості освіти в Перемишлянському районі упродовж 2015-2018 років провели ряд заходів щодо реорганізації навчальних закладів та створення опорних навчальних закладів. Про це сьогодні, 7 березня, під час звіту розповів голова Перемишлянської райдержадміністрації Володимир Танчин. «У...

Переглядів: 641 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook