Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкриття тематичної виставки до Шевченківських днів

Опубліковано: Середа, 07 березня 2018 

min
max

У Львівському обласному Будинку вчителя відкрита тематична виставка, присвячена Шевченківським дням.

Експонати виставки – твори Тараса Шевченка, зокрема в 5-ти томах, видавництва «Дніпро». 1-2-ий том у цьому виданні – поетичні твори, 3-ій том драматичні твори і повісті, 4-ий том – повісті, 5-ий том – «Автобіографія», «Щоденник», «Вибрані листи». Томи багато ілюстровані малюнками Т.Шевченка.

Другий розділ експонатів – монографії, дослідження окремих етапів життя Шевченка. Перший такий експонат – монографія Зинаїди Тархан – Берези, присвячена питанням взаємозв’язку поетичної і мистецької творчості великого поета, художника, мислителя. Автор аналізує однойменні поетичні та малярські твори Шевченка, офорти з альбому «Живописна Україна», автопортрети, поезії та малюнки на біблійну та міфологічну тематику.

Наступні експонати – твори Леоніда Большакова «Шляхами великої долі» (автор називає її науково-художньою книжкою), в якій розповідається про маловідомі, або й невідомі сторінки біографії Великого Кобзаря, та «Їхав поет із заслання», в якій зібрані матеріали, знайдені автором в тогочасних архівах, журналах, довідниках і публікуються вперше.

Оглядач виставки напевне із зацікавленням огляне «Шевченківський словник» (у 2-х томах) та «Спогади про Тараса Шевченка».

Завершує експозицію виставки збірник літературно-критичних статей «Шевченко і світ» (вид. «Дніпро», 1989рік), та збірник «Т.Г.Шевченко в документах і матеріалах».

Виставка триватиме до 15 березня 2018р.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Опубліковано: Понеділок, 22 жовтня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрита тематична виставка, присвячена річниці від дня народження Сергія Єфремова, видатного українського громадсько-політичного і державного діяча, літературного критика, історика української літератури, від 1919 року академіка, а від 1922року віце-президента...

Переглядів: 475 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відкриття тематичної виставки,  присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Відкриття тематичної виставки, присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Опубліковано: Четвер, 23 серпня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрито тематичну виставку, присвячену 27-ій річниці Незалежності України. На стенді виставки – портрети і короткі біографії та характеристики політичної діяльності голови Центральної ради УНР Михайла Грушевського, першого Президента Незалежної України Леоніда...

Переглядів: 787 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook