Період публікації:

від

до

Категорія:

Любомир Гузар – духовний наставник та моральний авторитет української нації – виховний захід у ДНЗ «Львівське ВПХУ»

Опубліковано: Вівторок, 13 березня 2018 

min
max

У світі було б  набагато менше зла

якби всі, хто має владу, зрозуміли, що в їхніх

руках прекрасний засіб служити людям.

Любомир Гузар

Мета виховного заходу: ознайомити учнів з життєвим подвигом Любомира Гузара, виховувати в молоді почуття обов’язку та відповідальності, любові до рідного краю.

Члени гуртка «Національно-патріотичного виховання» ДНЗ «Львівське ВПХУ» святково оформили кабінет, виготовили стенд «Любомир Гузар (16.02.1933-31.05.2017) Тези про дітей, батьків і дисципліну» та плакати: «Ми маємо віддавати – давати у світ добро, милосердя, любов...»; «Еліта – це люди котрі вміють дивитися далеко вперед і зберігають головне – людську гідність»; «Я бачу кожну професію як служіння – служіння іншим». На столі, на вишитому рушнику портрет Любомира Гузара, квіти, свічка. Портрет Л. Гузара намалювала учениця групи №202 Складановська Катерина.

У вступному слові керівник гуртка «Національно-патріотичного виховання» ДНЗ «Львівське ВПХУ» Сокіл Л.С. наголосила на всенародному визнанні Любомира Гузара. Повагу українців до Л. Гузара релігієзнавці називають «суспільним феноменом». Саме такими словами продовжила захід Сокіл Л.С. Секрет такої популярності Л. Гузара більшість людей, які знають його, пояснюють простотою і мудрістю відповідей архієпископа на гострі питання, які хвилюють сучасну людину. Одного разу на зустрічі з підприємцями хтось запитав у Гузара: «Отче, а як навчитися любити?». На що той просто із гумором відповів: «Треба спробувати».

«Він говорить дуже простою людською мовою, але одночасно це мова високого європейського інтелекту», - згадує український правозахисник Семен Глузман.

Українці вважають, що у Блаженнішого Любомира Гузара є дві риси, які сприяють зростанню його духовного авторитету в суспільстві: з одного боку він представляє церкву, до якої зростає довіра, а з другого боку – на його репутації немає плям. Завдяки тому, що на його репутації немає плям, неймовірній працьовитості, мудрості, любові до людей та України – Любомир Гузар став духовним наставником та авторитетом нації, - сказала Сокіл Л.С.

Класний керівник групи №305 Луб Надія Іванівна розповіла про життєвий шлях Любомира Гузара, формування його життєвих поглядів та громадянської позиції.

Присутні читали вислови Блаженнішого Любомира Гузара «Про добро», «Про виховання дітей», «Про фінансові труднощі і сім’ю» та переглянули відео: «Ким був Блаженніший», «Мудрець нації», «Л.Гузар про три шляхи людини в житті», «Як не зневіритися», «Великій людині присвячується...».

У Любомира Гузара був талант вирішувати суперечності і конфлікти в простій бесіді. «Служіння Богу – це постійне перебування в діалозі з людьми», - говорив Любомир Гузар.

Він звертався до співвітчизників зі сцени Майдану в день, коли найважчі дні Революції були ще попереду. На площі, де зібрався багатотисячний протест панувало мовчання – лише зі сцени звучав тихий і спокійний голос літньої людини в чорному одязі священика. «Працюй, ніби все залежить від тебе. А молися до Господа, ніби все залежить від Нього», - завершив він виступ. За мить площа вибухнула оплесками.

Телевізійні виступи Любомира Гузара збирали рекордну аудиторію, - на завершення заходу сказала Сокіл Л.С., - а його висловлювання миттєво ставали афоризмами.

Вдумаємося у ще один вислів: «Священик повинен служити людям. У мене ніколи не було відповідей на всі питання. Тому я у молитвах прошу Бога, щоб він як батько, зайнявся нами, а ми навчилися бути відповідальними людьми і поважати один одного. Без цього нам не побудувати здорового суспільства».

З впевненістю можна сказати, що Л. Гузар повертається до нас своїм словом вчить бути чесними і відданими своєму народу. Присутні запалили свічку пам’яті та спільною молитвою і хвилиною мовчання вшанували пам’ять Любомира Гузара.    

Такі заходи є потрібні як учням так і педагогам. Адже горіння вчительської душі є запорукою того щоб життя тривало, щоб у ньому не згасали високі ідеали Добра та Істини.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 812 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 643 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook