Період публікації:

від

до

Категорія:

Семінар вчителів трудового навчання в Дрогобицькому професійному політехнічному ліцеї

Опубліковано: П`ятниця, 16 березня 2018 

min
max

13 березня на базі Дрогобицького професійного політехнічного ліцею відбувся семінар вчителів трудового навчання та обслуговуючої праці міст Дрогобицького району.

Міський методичний кабінет відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради та Дрогобицький професійний політехнічний ліцей спільно організували педагогів міст Стебника та Дрогобича, щоб поділитися досвідом, обговорити найактуальніші питання та проблеми, які постають перед освітянами на даному етапі. Варто відзначити, що вперше у нашому місті проходить семінар у такому форматі!

Дискусія була жвавою, оскільки і слухачів, і доповідачів хвилює одне і теж запитання: «Що ж буде з освітою, а зокрема з професійно-технічною сферою? Чи принесуть реформи нам бажані зміни?»

Разумна Л.М. (методист ММК), Філь І.М. (методист Будинку техніки м. Львова), Марків В.Д. (заступник директора ДППЛ), аналізуючи проблеми та перспективи професійної освіти, закликають колег популяризувати робітничі професії, адже вони найбільш затребувані на ринку праці.

Учасники семінару переглянули відео про життя Дрогобицького професійного політехнічного ліцею, ознайомилися з професіями, яких тут навчають, відвідали майстерні автослюсарів, ковалів, кравців-закрійників, електрогазозварників, кухню-лабораторію, оцінили матеріально-технічну базу, оглянули виставку технічної творчості, на якій було представлено кращі учнівські роботи.

В закладах професійно-технічної освіти не тільки навчають певної професії, а й проводять важливу для молоді культурно-виховну роботу. Учні ДППЛ завжди беруть участь у різноманітних конкурсах, міських заходах, спортивних змаганнях. У цей день колектив зібрався  в актовій залі на святковий вечір, присвячений пам’яті Т.Г. Шевченка. Приєдналися до них й учасники семінару та разом вшанували пам’ять геніального Кобзаря.

Щоб підвести підсумки і подякувати організаторам та учасникам семінару, слово взяв директор ліцею Ткач В.В. Він ще раз наголосив на тому, що вчителі загальноосвітніх шкіл і педагогічні працівники нашого закладу повинні завжди співпрацювати. «Кому, як не нам з вами, потрібно готувати висококваліфікованих робітників, турбуватися про майбутнє наших дітей і нашого міста?!» - стверджує Володимир Васильович.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 814 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 644 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook