Період публікації:

від

до

Категорія:

Емпауермент педагогіка – педагогіка натхнення на дії

Опубліковано: П`ятниця, 16 березня 2018 

min
max

14 березня 2018 р. на базі Шегинівської ЗОШ І- ІІІ ст. проведено методичне об’єднання  вчителів географії  (керівник Кундис Г. І.) Шегинівської ОТГ з проблеми «Емпауермент педагогіка – педагогіка натхнення на дії». Були присутні вчителі  географії  даного округу Дуда О. М. , Перчинська Н. В. , Леуш Г. В.,  Підгірна О. М. та методист відділу освіти Гудима Л. Я.

 Кундис Г. І. поділилася досвідом реалізації змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» в системі освіти для сталого розвитку. Було розкрито суть поняття «сталого розвитку», історію його виникнення та запровадження на уроках географії, а також викладання уроків для сталого розвитку у 1-4 класах « Моя щаслива планета» (вч. Букса У. П.)

Надзвичайно цікавими, повними змісту та практичного спрямування були проекти, які підготували і захистили учні 9 класу: « Вода – найцінніший скарб» ( Дах У.),          « Споживання електроенергії» ( Гавірко Р.), « Сортування та спалювання сміття. Міф чи реальність?» (Рій А., Колодій В.), « Деякі екологічні проблеми с. Шегині» (Кривейко В., Хитра Н.), « Чистота моєї місцевості» (Кривейко М., Тирпак Ю.). Своїми проектами учні не тільки розкрили глобальні і місцеві проблеми забруднення, а й звернулися до присутніх із закликом «Збережемо Землю разом».

У ході семінару вчителем  географії Кундис Г. І. було розкрито  модель «емпауерменту»  на уроках географії. Вчитель запропонувала присутнім,  як налаштувати учнів на цікаву, плідну та творчу працю.

 Головне зацікавити школярів, дати їм гарну ідею  і можливість це все реалізувати на уроках географії, біології та природознавства. Вчителі одержали багато роздаткового матеріалу, які допоможуть у проведенні учнями  домашніх аудитів, міні – проектів та досліджень із збереження ресурсів та чистоти довкілля.  

Якщо учитель творча, креативна людина, тоді його вихованці мають можливість розвиватися, творити, креативно мислити, а уроки сталого розвитку, які проводить Кундис Г.І., справді, є уроками, які є натхненниками до дії, активності, громадянської позиції .

Молодці школярі і їх учитель!!! Чекаємо на нові проекти і дослідження!                                  

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Всеукраїнський диктант єдності Всеукраїнський диктант єдності Опубліковано: П`ятниця, 09 листопада 2018 У День української писемності та мови вчителі  й учні Балицького  НВК  Шегинівської ОТГ долучилися до написання  Всеукраїнського диктанту національної єдності під гаслом «Пишемо разом». Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще  у 2000 році. Відтоді щороку українці можуть...

Переглядів: 991 Коментарів: 0

Відділи освіти

Своїх учнів скликає сьогодні рідна школа 40 раз! Своїх учнів скликає сьогодні рідна школа 40 раз! Опубліковано: Вівторок, 04 вересня 2018 Свято Першого дзвоника, здавалось би, традиційне і звичне, хвилююче і радісне… Та по особливому це свято пройшло в Шегинівській школі, оскільки саме 40 років тому 1 вересня 1978 р.  в мальовничому прикордонному селі  Шегині гостинно відчинила двері і запросила у свої стіни перших учнів новозбудована...

Переглядів: 737 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook