Період публікації:

від

до

Категорія:

Цікава зустріч

Опубліковано: Середа, 21 березня 2018 

min
max

Цікава зустріч

   Нещодавно у Кротошинській ЗОШ I-III ст. відбулася надзвичайно цікава подія – презентація книги Данила Ільницького «Антонич від А до Я». Це не перша зустріч кротошинських школярів з автором книги. Наші зустрічі з Данилом Ярославовичем завжди бажані, приємні, цікаві. Учні завжди отримують вичерпні, зрозумілі відповіді на всі запитання. А розповідає п. Данило – заслухаєшся!...

   Розпочалася наша зустріч з вірша «Весна» (читала В.Сидор) під мелодію «Коломийка про весну». Потім Н.Качмарек коротко розповіла про Антонича – вичначну особистість, про яку Д.Павличко сказав: «З вітром століть приходило до поета й беремо його у вітер століть».

   Постать Антонича, нехтувана за радянських часів, набуває все більшого значення в умовах української державності та свободи.

   Антонич – це геній ХХ ст. Його метафори ведуть до усвідомлення духовного, вищого і незбагненного начала в людині. Це – талант.

   Учні школи декламували поезії Б.І.Антонича: «Автопортрет»(В.Лакомський), «На шляху»(В.Альошина), «Князь»(В. Гнатів), «Калина» (А.Римашевська), «На зустріч»(Н.Магера). З великою насолодою всі слухали композицію сестер Тельнюк «Назавжди». Потім Ю.Римашевська розповіла про самого автора книги «Антонич від А до Я» - Данила Ільницького.

   Данило Ярославович – український літературознавець, есеїст, музикант (учасник гурту «Три кроки в ніч»), кандидат філологічних наук, науковий співробітник відділу української літератури Інституту українознавства ім. І.Крип’якевич Національної академії наук України, голова Ради молодих вчених інституту, старший науковий співробітник Дому Франка. Захистив дисертацію про мистецький світогляд Б.І.Антонича, упорядкував три видання його творів: «Три перстені»(2008), «Повне зібрання творів»(2009), «Вибрані твори»(2012). Співупорядник книги «Муза і чин Остапа Луцького»(2016).

   Після всіх виступів до слова запросили нашого шановного гостя – Данила Ільницького, який запропонував усім присутнім мандрівку у той світ, який називається Антонич. З розповіді п.Данила наші школярі, вчительський колектив дізналися дуже багато нового й цікавого про Антонича.

«Він писав з любов’ю до нас, тому – він наш друг, наш ровесник, наш співрозмовник!» Антонич був молодим і таким для нас залишиться назавжди.

   На зустрічі були присутні директор школи Я.М.Голубйовський, директор Народного дому О.Федина та сільський староста Г. Дробенко, який і завершив словами подяки цю гарну, змістовну і дуже потрібну зустріч.

Немає коментарів

Схожі статті:

Прощання з колядою Прощання з колядою Опубліковано: Четвер, 31 січня 2019 З колядою, Різдвяним вертепом та віншуваннями розпочався II семестр у Кротошинській школі. Учні початкових класів, учителі та батьки минулого тижня ще раз поринули у чарівне, святкове Різдвяне дійство, яке підготували другокласники (кл.кер. Бобенчик О.Р.) Було неймовірно цікаво спостерігати за...

Переглядів: 585 Коментарів: 0

Відділи освіти

Обережно, кір Обережно, кір Опубліковано: П`ятниця, 25 січня 2019   У з’язку з поширенням епідемії кору в Кротошинській ЗОШ I-III ст. 23.01.2019 року відбулися батьківські збори на тему «Обережно, кір!» На збори було запрошено лікаря-педіатра КНП «ЦПМСД Давидівської сільської ради ОТГ» Пиндзин В.П.  (Кротошинський ФАП).  Валентина Пилипівна провела роз’яснювальну...

Переглядів: 609 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook