Період публікації:

від

до

Категорія:

Підтримай Всесвітню акцію “Година Землі” – «злови зв’язок з Землею»

Опубліковано: П`ятниця, 23 березня 2018 

min
max

Комунальний заклад  Львівської обласної ради «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» закликає підтримати Всесвітню акцію «Година Землі» !

24 березня 2018 року о 20.30 хвиля Години Землі прокотиться планетою вже вдванадцяте, для українців вона буде десятою. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth («Злови зв’язок з Землею») – підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити.

Мільйони людей по всьому світу на годину вимикнуть світло в домівках та на робочих місцях, щоб показати необхідність об'єднаних дій для боротьби зі зміною клімату. Щоб підтримати кампанію, в темряву поринуть сотні знакових спорудах на кшталт Ейфелевої вежі та Сіднейської опери, Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку, Свято-Михайлівського Золотоверхого собору в Києві, Собору Святого Юра, телевежі у Львові та ін.. У 2017 році понад 12 тисяч місцевих і національних визначних споруд вимкнули світло під час Години Землі.
         "Година Землі" - міжнародна екологічна акція, ініційована WWF у 2007 році, що закликає людей всього світу вимкнути світло і побутові електроприлади на одну годину на знак небайдужості до майбутнього планети. Відтоді кампанія об’єднала понад  7000 міст у 187 країнах на всіх континентах у прагненні до майбутнього, де людина живе в гармонії з природою.

«Година Землі – це не івент чи кампанія, це не конкретна хронологічна година у часі, для нас це маніфест людей про готовність змінювати свій стиль життя на екологічно дружній, готовність берегти свій дім –планету. Слоган цього року – Злови зв’язок з Землею. Ми спробували перекласти на сучасний лад повідомлення: людина сьогодні відірвана від Землі, тож ми запрошуємо всіх відновити зв’язок і почати дбати про природу навколо. На 2012 рік чисельність популяцій наземних видів скоротилась на 38%, прісноводних – на 81%, морських – на 36%. Не «зловимо» зв’язок – ситуація буде погіршуватись. Наша планета – це мережа із мільярдів організмів, систем та явищ, це мультиволокно, що оточує нас 24/7, дає нам воду, повітря, ресурси. Та воно нам не належить, ми лише його частина. Цієї Години Землі ми б хотіли, щоб українці відчули свій тісний зв’язок із всесвітньою павутиною життя,» – відзначає Олена Тарасова-Красієва, координатор WWF в Україні.

Разом із простим вимкненням зайвого обладнання на одну годину Всесвітній фонд закликає і до більш масштабних дій.
Зокрема:

  • у Колумбії закликатимуть владу припинити вирубку лісів до 2020 року;
  • Французька Полінезія збирається захистити 5 мільйонів м2 морських територій задля збереження морської екосистеми;
  • у Гватемалі люди підтримують голосами проект щодо резервування води;
  • в Індії закликатимуть до екологічно сталого стилю життя;
  • У Непалі колеги із WWF мобілізують сили, щоб зробити чистим транспорт, який працюватиме від відновлюваних джерел енергії.

В Україні напередодні Години Землі розпочалася кампанія Free Svydovets, покликана захистити один з найкрасивіших і цінних куточків Українських Карпат – гірський масив Свидовець від забудови і тотальної урбанізації. Свидовець має вкрай важливе значення для збереження ландшафтного та біотичного різноманіття Карпат. Тут зростають десятки рідкісних і зникаючих видів рослин, проходять шляхи міграції ключових і цінних видів тварин. Саме звідси бере свій початок найбільша притока Дунаю – річка Тиса. До того ж на території Свидовця розташовані фрагменти приполонинських пралісів, сім унікальних для України льодовикових озер та ще чимало інших природних багатств.

Додаткову інформацію можна отримати за посиланнями:

Немає коментарів

Схожі статті:

Метелик - німий шедевр природи Метелик - німий шедевр природи Опубліковано: Понеділок, 16 березня 2020 Відбувся обласний етап ХІІІ Міжнародного екологічного конкурсу. Цьогорічна тема конкурсу «Метелики – німий шедевр природи». Конкурс проходив у восьми номінаціях -«Якби не було метеликів, то поети їх вигадали би» - вірш або пісня; -«Одягнена метеликом» - ручні вироби: прикраси або аксесуари (кулон /сережки...

Переглядів: 2728 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ Опубліковано: Понеділок, 16 березня 2020 Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді закликає прийняти участь в  обласному етапі всеукраїнської акції “День зустрічі птахів”. Головною метою акції є актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності...

Переглядів: 2553 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook