Період публікації:

від

до

Категорія:

Педагогічний семінар «Ефективне педагогічне спілкування»

Опубліковано: Четвер, 29 березня 2018 

min
max

28 березня 2018 року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбувся педагогічний семінар «Ефективне педагогічне спілкування».

Семінар проводила педагог Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Чуквінська О.М.

Сфера педагогічної праці відноситься до такого виду професійної діяльності, в якому провідну роль відіграє спілкування. Спілкування є основним засобом через який здійснюється реалізація завдань навчання і виховання. У цьому контексті педагогічне спілкування містить в собі могутній резерв підвищення професійної майстерності педагога, удосконалення організації педагогічної діяльності і навчально-виховного процесу.

Професійно-педагогічне спілкування є системою способів та прийомів соціально-психологічної взаємодії педагога і вихованців, змістом якої є обмін інформацією, здійснення виховного впливу, організація взаємовідносин.

Причому, педагог виступає, як ініціатор цього процесу, організовує його і керує ним.

Педагогічне спілкування – професійне спілкування вихователя з дитиною, яке має ряд функцій і спрямоване на створення сприятливого психологічного клімату в системі «вихователь - дитина» і «дитина - дитина».

Підкреслюючи значимість навчально-виховних функцій педагогічного спілкування, слід зазначити, що оптимальне педагогічне спілкування – таке спілкування педагога (і ширше – педагогічного колективу) з дітьми в процесі навчання, яке створює найкращі умови для розвитку мотивації дітей і творчого характеру навчальної діяльності, для формування особистості дитини, забезпечує сприятливий емоційний клімат навчання (зокрема перешкоджає виникненню психологічного бар’єру), забезпечує управління соціально-психологічними процесами в дитячому колективі і дозволяє максимально використовувати в навчальному процесі особистісні властивості педагога.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкритий урок Львівської академічної гімназії Відкритий урок Львівської академічної гімназії Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя стало доброю традицією проводити відкриті уроки з учнями Львівської академічної гімназії. Ось і цієї осені учні 5 (1А) класу, разом із вчителем трудового навчання ЛАГ п.Іриною Вах були гостями обласної виставки-конкурсу серед освітян «Мамина світлиця». На виставці-конкурсі...

Переглядів: 531 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Обласний фестиваль-конкурс «Співоча освітянська родина" Обласний фестиваль-конкурс «Співоча освітянська родина" Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відбувся традиційний обласний фестиваль-конкурс серед освітян «Співоча освітянська родина». Мета конкурсу: виявити талановиті освітянські родини, обдарованих вчителів, працівників дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, сприяння подальшому...

Переглядів: 1835 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook