Період публікації:

від

до

Категорія:

Вихованки ЛУФК дали бій румункам

Опубліковано: Вівторок, 03 квітня 2018 

min
max

Молодіжна жіноча збірна команда України з гандболу під керівництвом вчителя зі спорту Львівського училища фізичної культури Василя Козара в період з 23 до 25 березня 2018р. взяла участь у кваліфікаційному раунді до чемпіонату світу серед гравчинь віком до 20 років у м.Клуж Напока (Румунія).

У складі команди виступали вихованки училища Мар’яна Маркевич (вип. 2015р.), Тетяна Поляк, Тетяна Череп (вип. 2016р.) та учениця 11 класу Луїза Воронова. Десятикласниця Діана Дмитришин не змогла виїхати у Румунію із-за дозвільних проблем.

 Суперниками нашої збірної у другій відбірковій групі були команди Грузії, Румунії та Хорватії. До фінальної частини молодіжного мундіалю, яка у липні пройде у Угорщині, відбирались дві кращі команди.

У стартовому матчі українки легко розправились з грузинками 37:16. Найрезультативнішою у складі української команди була закарпатка Яна Готра, на рахунку якої 8 забитих м’ячів. Тетяна Поляк і Тетяна Череп відзначилися по 4 рази.

Наступним суперником збірної України була команда Хорватії. Перший тайм українки виграли 14:13, а у другому, на жаль не витримали напруги боротьби і у кінцевому підсумку поступилися 23:29. Знову найкращою голеадоркою у команді стала Готра – 7 влучань, у Тані Поляк чотири вдалих кидки.

Румунки вважались фаворитками групи, тож сподівань на перемогу українок було небагато. Тим не менше, наші дівчата зуміли дати бій господаркам. Перший тайм пройшов у рівній боротьбі і закінчився з рахунком 16:16. І у другому протиборство тривало до останньої хвилини – все ж румункам вдалося вирвати перемогу 28:27. У цьому матчі найрезультативнішою в нашій команді була Тетяна Поляк (на фото) – 7 голів.

Отож, у підсумку Румунія з 6 очками посіла І місце, Хорватія – друга (4 очки), Україна – третя (2 очки).

Як резюмував Василь Козар, українській збірній не вистарчило зіграності та ігрової практики, адже команда в процесі підготовки мала лише два коротких тренувальних збори і не провела жодної зустрічі з своїми закордонними ровесницями.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Борис Чижов запросив до гандбольної збірної восьмеро вихованок Львівського спортколеджу Борис Чижов запросив до гандбольної збірної восьмеро вихованок Львівського спортколеджу Опубліковано: Середа, 04 березня 2020 25 і 29 березня 2020р. жіноча збірна команда України з гандболу зіграє 2 матчі кваліфікаційного турніру до чемпіонату Європи із командою Фарерських островів. На підготовку до ігор головний тренер збірної Борис Чижов запросив 22 гравчині, з них восьмеро вихованок Львівського коледжу спорту (кол. училище...

Переглядів: 1745 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Молодші гандболістки Львівського спортколеджу у фіналі чемпіонату України Молодші гандболістки Львівського спортколеджу у фіналі чемпіонату України Опубліковано: Вівторок, 03 березня 2020 Завершилися ігри першого етапу чемпіонату України з гандболу серед дівчат віком до 15 років. У останньому турі команда Львівського спортколеджу (кол. училище фізичної культури) у принципових поєдинках 28 і 29 лютого 2020р. в Ужгороді зустрічалася з місцевою СДЮШОР «Карпати». У першому матчі дівчата...

Переглядів: 1541 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook