Період публікації:

від

до

Категорія:

Засідання школи педагогічної майстерності учителів зарубіжної літератури (фото)

Опубліковано: Вівторок, 27 березня 2018 

min
max

Головною метою ефективності сучасного уроку є використання таких методичних підходів, які допомагають учневі стати активним співтворцем уроку, налаштувати сторони «учитель-учень» на духовне спілкування та плідну співпрацю.

Моделювання таких уроків, де учень не просто пасивний слухач, а активний співучасник, співтворець проводили учасники засідання школи педагогічної майстерності вчителів зарубіжної літератури (керівник Прокопюк Г. В.), яке відбулося 26.03.2018 р.

Учителі Вульчак М. М. (Шпиколоський НВК) та Іршак Л. С. (Скварявська ЗОШ І-ІІІ ступенів) майстерно заінтригувавши аудиторію досвідчених учителів, зуміли долучити їх до активної роботи. Наталя Михайлівна провела моделювання уроку за твором Е. Портер «Полліанна»,  а Лариса Степанівна – за твором Р. Баха «Чайка Джонатан Лівінгстон».

Василь Сухомлинський писав: «У справжнього вчителя – найважче і найрадісніше життя, трепетно хвилююча і болісно складна творчість, незбагненно тонкі і вічновдосконалювані інструменти, якими він діє на людську душу». Такими «інструментами», що спонукають учнів до дій, усвідомлення, застосування стали такі методи та прийоми як «Дерево характеру», «Цікава веселка», «Таблиця змін», «Гра «Радість», «Створення клубу Полліанни»,  «Намисто Полліанни», «Цікавий конверт», «Літературне доміно», «Павутинка дружби, або Клубочок почуттів та емоцій».

Цікавим етапом засідання було створення «книги своїми руками» - лепбука «Світ дитинства»  за творами Марка Твена та Елеонор  Портер.

Методист відділу освіти Паздзірська М. М. наголосила на важливості проведення інтегрованих уроків з метою підвищення мотивації навчальної діяльності за рахунок нестандартної форми та подякувала учасникам ШПМ за активну та плідну роботу.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Квест з фізики у Вороняцькій школі Золочівського району Квест з фізики у Вороняцькій школі Золочівського району Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 4 березня 2020 року у Вороняцькій ЗОШ І-ІІІ ст. Золочівського району проводились КВЕСТ змагання з фізики між учнями 7-х класів. Тема КВЕСТУ «Фізика навколо нас кожен день і повсяк час».  Урок QWEST, в перекладі означає цілеспрямований пошук, який пов’язаний з грою. Це надає змогу учням виявляти, ініціювати,...

Переглядів: 1645 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Народну мудрість черпаємо в казках" "Народну мудрість черпаємо в казках" Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Ще з дитинства казка для нас – дивовижний світ чарівного і повчального. Щоб ще раз до нього доторкнутися, вихованці дитячого будинку «Рідний дім» разом з вихователькою Петелицькою В.С., музичним керівником Стельмаховичем  Р.В. підготовили Свято «Казки мої улюблені», яке відбулося 6 березня. Також на...

Переглядів: 1531 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook