Період публікації:

від

до

Категорія:

Барвиста писанка

Опубліковано: Четвер, 05 квітня 2018 

min
max

В Бориславській  санаторній школі-інтернаті вихователь 1 класу Семйоник М.М. провела виховну бесіда ,,Барвиста писанка’’.

Теоретична інформація про символіку та обрядовість наших писанок поєднувалась також з виготовленням самими учнями великодніх яєць.

Діти з особливою цікавістю вслухались в бесіду, проявляли обізнаність в даному питанні, що свідчило про дотримання традицій та виховання цінностей в сім’ї.

Даною бесідою хотілось розкрити цінність і символіку унікального витвору української культури - писанки; розширити і поглибити знання учнів про народну символіку; навчити застосовувати отримані знання та навички з розпису на практиці при виготовленні пасхальних яєць; прищепити любов до народного мистецтва; виховувати естетичний та художній смак; любов і повагу до рідної культури.

Вихованці з ентузіазмом взялись за виготовлення писанок, з відповідальністю та особливою бережністю розфарбовували їх, пам’ятаючи, що писанка – символ світлого празника Великодня, свята, коли воскресає природа, коли все відроджується для продовження життя на землі.

 

 

Семйоник М.М., вихователь

 

Немає коментарів

Схожі статті:

 «Ми дружня класна родина!». «Ми дружня класна родина!». Опубліковано: П`ятниця, 16 листопада 2018 Якщо друг у тебе є, Життя радісним стає. Можна разом все зробити, То ж без друга не прожити. Всі знають, що без друга в житті дуже важко, особливо якщо це справжній надійний товариш, який підтримає тебе в будь – які моменти твого життя. Але це ми, дорослі, вже знаємо ціну щирої дружби, чого...

Переглядів: 351 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

"Благослови , мати, весну зустрічати". "Благослови , мати, весну зустрічати". Опубліковано: П`ятниця, 04 травня 2018 Для більшості учнів 3 класу Бориславської санаторної школи – інтернату  І-ІІІ ст. улюблена пора року – весна .  Про неї ми часто говоримо на уроках  читання , української мови, курсу  "Я у світі", образотворчого мистецтва.  Вчитель Галишин О.І.  провела  інтегрований урок  літературного читання і образотворчого...

Переглядів: 400 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook