Період публікації:

від

до

Категорія:

Міжрегіональний центр ПТО художнього моделювання і дизайну готується до Великодня (фото)

Опубліковано: Четвер, 05 квітня 2018 

min
max

Навіть найменший подарунок може бути найкращим, якщо у нього вкласти душу. А наші предки знали, як це робити, і ми повинні продовжити українську традицію – дарувати людям добро, створивши Великодню писанку.

Напередодні величного свята Божого Воскресіння педагогічними працівниками Львівського державного Будинку техніки 2 квітня для учнів Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну проведено майстер-клас із розпису писанок.

Відкрив захід заступник директора з навчально-виховної роботи Кочірко Богдан Іванович, побажав учасникам гарного настрою в творчому процесі написання писанок. Заступник директора з навчально-виховної роботи Будинку техніки Івашкевич Лілія Михайлівна ознайомила учнівську молодь з історією писанкарства та прокоментувала відеоматеріали.

Своїми знаннями та умінням писати писанку поділилися методист Будинку техніки Любімова Галина Іванівна та бібліотекар навчального закладу Сай Наталія Іванівна. Учасники майстер-класу дізналися про зміст закодованих символів, пізнали особливості розпису та навчилися розписувати писанки, використовуючи традиційні орнаменти.

Завершився урок писанкарства кольоровими писанками, які відображали індивідуальну творчість кожного учасника. Кращі учні – Максимяк Віра та Копитинська Галина – отримали можливість взяти участь у підсумковому фестивалі писанкарства «Диво Великодня».

Організатор – Львівський державний Будинок техніки – висловлює щиру подяку адміністрації Міжрегіонального центру ПТО художнього моделювання і дизайну за підготовку та проведення майстер-класу, який сприяє об’єднанню учнівської молоді глибокими віковими традиціями українського народу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учням Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг провели майстер-клас із писанкарства (фото) Учням Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг провели майстер-клас із писанкарства (фото) Опубліковано: Четвер, 05 квітня 2018 У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. А одним з елементів обрядової традиції найдорожчого з свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком. Звичай розфарбовувати...

Переглядів: 369 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Учням Львівського ВПУ інформаційно-комп’ютерних технологій провели майстер-клас із писанкарства (фото) Учням Львівського ВПУ інформаційно-комп’ютерних технологій провели майстер-клас із писанкарства (фото) Опубліковано: Середа, 04 квітня 2018 Весь світ – в очікуванні приходу найвеличнішого свята Христового Воскресіння. Мабуть, важко знайти людину, яка б не згадувала весняні дні дитинства, коли мати ставила на стіл пахучу паску в оздобленні яскравих крашанок або писанок. Писанка завжди була головним атрибутом святкувань приходу весни. Відтак,...

Переглядів: 372 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook