Період публікації:

від

до

Категорія:

Оберігаємо амфібій (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 06 квітня 2018 

min
max

4 квітня 2018 року вихованці гуртків КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» «Лікарські рослини», «Людина і довкілля», «Юні охоронці природи», які працюють на базі Івано-Франківської ЗОCШ І-ІІІ ступенів ім. Івана Франка Яворівського району та заповідника «Розточчя»,  долучилися до практичної природоохоронної акції «Захистимо амфібій на автошляхах», мета якої -  збереження земноводних від загибелі на автомобільних дорогах в період їх масових міграцій.

Школярі під керівництвом викладачів та наукових співробітників кафедри зоології ЛНУ ім.Івана Франка (організаторів акції), працівників заповідника «Розточчя»  на проблемній ділянці автодороги Івано-Франкове - Жовква на межі заповідника встановлювали вздовж даної траси тимчасові захисні бар'єри, які перешкоджають земноводним  вільно виходити на дорогу. Уздовж захисних бар'єрів викопували ямки, закопували відра.

Тварин, які попали  в ямки-пастки, школярі виймали, переносили через дорогу та відпускали на іншому боці. Це забезпечує збереження чисельності популяції   та дає земноводним можливість завершити міграцію без втрат.

Моніторинг та перенесення тварин через дорогу для завершення міграції до місць їхнього розмноження проводитиметься і надалі.

Акція «Захистимо амфібій на автошляхах» проводиться вперше в Україні в рамках проекту «Смертність амфібій на дорогах Львівщини (Західна Україна) за підтримки Фонду Раффорда.

Чому важливо зберегти амфібій?

         Земноводні забезпечують існування інших тварин, оскільки є проміжною ланкою у харчових ланцюгах. Амфібії знищують шкідників рослин на грядках і в садах. Часто влітку можна побачити на грядці ропуху, яка там шукає поживу, чи райку, яка маскується під колір листків, очікуючи на комах.

          А чи знаєте Ви, що ропуха сіра з’їдає до 3 тонн комарів?!  Це в 65000 разів більше від ваги самої тварини! Одна ропуха за своє життя рятує нас від такої величезної кількості комарів!

         Також амфібії приносять естетичне задоволення, адже важко уявити весну без вечірніх жаб’ячих концертів.

Немає коментарів

Схожі статті:

ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ Опубліковано: Понеділок, 16 березня 2020 Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді закликає прийняти участь в  обласному етапі всеукраїнської акції “День зустрічі птахів”. Головною метою акції є актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності...

Переглядів: 2534 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

На Львівщині триває акція «Первоцвіти просять захисту» На Львівщині триває акція «Первоцвіти просять захисту» Опубліковано: Середа, 14 березня 2018 Вихованці гуртків «Юні охоронці природи» та «Флористика» КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», які працюють на базі Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат № 1, взяли участь в акції «Первоцвіти просять захисту». До акції юннати готувались...

Переглядів: 840 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook