Період публікації:

від

до

Категорія:

Про семінари-тренінги для посадових осіб, які відповідальні за замовлення документів про освіту

Опубліковано: Вівторок, 17 квітня 2018 

min
max

Створення інформаційно-виробничої системи по забезпеченню осіб даними з питань освіти ІВС "ОСВІТА" почалося у 1996 році на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України №704 «Про підвищення захисту документів про освіту» від 29 червня 1996 року.

На сьогоднішній день воно являє собою комплекс адміністративних, правових, програмних і апаратно-технічних засобів, які забезпечують побудову єдиного інтегрованого інформаційного середовища країни в галузі освіти.

Документами про загальну середню освіту державного зразка, які створюються в рамках єдиного виробничого циклу ІВС "ОСВІТА" є:

  • свідоцтво про базову загальну середню освіту;
  • свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою;
  • свідоцтво про базову загальну середню освіту за спеціальною програмою (для випускників з порушеннями розумового розвитку, які отримали базову загальну середню освіту за спеціальною програмою);
  • атестат про повну загальну середню освіту;
  • атестат з відзнакою про повну загальну середню освіту (для випускників, нагороджених срібною медаллю "За досягнення у навчанні");
  • атестат з відзнакою про повну загальну середню освіту (для випускників, нагороджених золотою медаллю "За високі досягнення у навчанні").

Наскільки правильно складений і оформлений документ, організована робота з ним, багато в чому залежить своєчасність та правильність  формування документів у галузі освіти.

Вузлами відповідного рівня, в яких розташовуються бази даних і засоби підтримки їхнього функціонування є відділи освіти районних держадміністрацій, територіальних об’єднаних громад і навчальні заклади обласного підпорядкування.

З метою якісного формування обласної бази даних, доставки і видачі документів про освіту для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2017/2018 навчального року в Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти 29-30 березня 2018 року були проведені семінари-тренінги для посадових осіб, які відповідальні за замовлення документів про освіту.

Іванюк О.В., начальник відділу ліцензування та атестації навчальних закладів департаменту освіти і науки ЛОДА, звернув увагу учасників семінару на відповідальну і скрупульозну роботу в перевірці  реквізитів навчальних закладів, а також достовірної інформації про їх випускників. Олександр Володимирович відповідав на питання про правильність в оформленні документів навчального закладу у зв’язку зі зміною назви закладу, про правонаступництво новоутворених загальноосвітніх шкіл і їх можливості у замовленні документів.

Прончак С.І., методист кабінету інформаційних технологій навчання, проінформував про календарний план проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання в 2018 році.  

Методист кабінету інформаційних технологій навчання ЛОІППО Парій Н.З.  розповіла про  зміни в організації замовлення  документу про освіту державного зразка, а саме про «свідоцтво про базову загальну середню освіту за спеціальною програмою». Надія Зіновіївна звернула увагу на проблемні питання у внесенні даних і їх достовірності згідно документів випускника закладу.

Учасники семінару розглядали питання формування замовлення дублікатів документів про освіту  і достовірності поданої інформації про назву навчального закладу на момент закінчення його  власником документа, використовуючи можливості програми Education.

Під час тренінгу була проаналізована інформація щодо сформованих замовлень і запропоновано внести корективи в замовленнях деяких навчальних  установ.

На сьогоднішній день інформаційна база системи налічує більш ніж 20 мільйонів записів та включає відомості про всі навчальні заклади України незалежно від їх форми власності, підпорядкування та рівня акредитації. Принцип побудови системи полягає в поступовій реєстрації кожного етапу отримання особою освітнього рівня та відповідного документу державного зразку. Тобто, факт отримання особою свідоцтва або атестату про середню освіту фіксується в системі при виготовленні цього документа та підтверджує закінчення особою загальноосвітнього навчального закладу. При вступі до училища, ПТУ, технікуму, коледжу чи ВНЗ студентам (учням) видаються студентські (учнівські) квитки державного зразка, які підлягають реєстрації в системі. Після закінчення навчання та здачі атестаційних іспитів випускник отримає новий освітньо-кваліфікаційний рівень та відповідний документ про освіту, що підтвердить цей факт. Таким чином, фізична особа не може одержати диплом фахівця без вступу до навчального закладу, що має підтвердитися відомостями в системі про видачу студентського (учнівського) квитка та даними про отримання нею попередніх освітніх рівнів. Програмні засоби ІВС "ОСВІТА" забезпечують виконання перевірки достовірності документів про освіту безпосередньо на сайті www.osvіta.net, здійснивши попередню реєстрацію та зазначивши реквізити наявного документа. 

Немає коментарів

Схожі статті:

Обмін досвідом із нідерландськими колегами (фото) Обмін досвідом із нідерландськими колегами (фото) Опубліковано: Четвер, 07 березня 2019 7 березня 2019 року на базі НРЦ «Довіра» проходив семінар-тренінг «Організація освітнього процесу в школах для дітей із поведінковими та ментальними порушеннями», участь у якому взяли заступники директора та педагоги Центру. Спікери, Хенк Бонс і Нік ван Гемерен, розповіли про систему початкової та...

Переглядів: 318 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Семінар-тренінг «Нова українська школа. Система оцінювання. Портфоліо» (фото) Семінар-тренінг «Нова українська школа. Система оцінювання. Портфоліо» (фото) Опубліковано: Середа, 06 березня 2019 У середу, 6 березня 2019 року, в НРЦ «Довіра» було проведено семінар-тренінг «Нова українська школа. Система оцінювання. Портфоліо». Заступник директора Глов’як В.М. ознайомила присутніх із формувальним оцінюванням, практичний психолог Бокало О.В. детально розповіла про оцінювання учнів індивідуальної...

Переглядів: 481 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook