Період публікації:

від

до

Категорія:

"Відкриваємо таємниці космосу"

Опубліковано: Середа, 18 квітня 2018 

min
max

Цикл заходів до Всесвітнього дня авіації та космонавтики в НРЦ Святого Миколая

«Відкрилась безодня зірок повна…

Зірок й ліку нема, безодні дна.

Вуста мудріших нам говорять:

Незліченні сонця там горять»

М. Ломоносов

12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики.

Це свято встановлено на честь першого польоту людини в космос: саме цього дня виповнюється 57 років від дня, коли Юрій Гагарін на космічному кораблі "Восток" здійснив перший в історії людства політ навколо орбіти Землі. Політ тривав 108 хвилин. Цей політ став потужним проривом в освоєнні космосу.

До цієї знаменної дати педагоги КЗ ЛОР "Навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ст. "Святого Миколая" Яцейко А.В., Демчина О.Д., Ціхоцька Г.Р., Пуцило Б.І. організували і провели цикл пізнавальних заходів:

  • космічну інтелект-гру "Людина і космос" (вчитель географії Яцейко А.В.)

Захід проводився з метою ознайомлення учнів з історією освоєння космічних просторів, виховання допитливості та інтересу до наукових знань.

Інтелект – гра складалася з двох частин:

1ч. – космічний калейдоскоп «Космос відомий і невідомий»

2 ч. – ерудит-конкурс «Герої космосу»

  • вікторину «Цікаві факти про космос» (старший вихователь Ціхоцька Г.Р.)
  • книжкову виставку з космічної тематики (вчитель географії Яцейко А.В.)
  • пізнавальну розповідь «Дорога до зірок» (вчитель фізики Пуцило Б.І.)

Вчитель розповів підліткам історію відзначення свята та розвитку космонавтики, про перший політ людини у космос, відомих учених, конструкторів, які стояли у витоків космонавтики, ознайомив з біографією першого космонавта України – Леоніда Каденюка. З цікавістю присутні слухали про вимоги, яким повинні відповідати майбутні космонавти та яку підготовку вони повинні пройти.

  • розвивальну гру "Магнітні фігури", на якій діти з геометричних фігур склали космічну ракету (вчитель математики Демчина О.Д.)
  • виставку малюнків «Космічне ралі».

Ера польотів людини спочатку на літаку, а потім і у космічному кораблі відкрила для людства принципово нові можливості у подоланні відстані та швидкості руху. У цей знаменний день варто пам’ятати, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди.


 

Немає коментарів

Схожі статті:

Обласний науково-практичний семінар «Підтримка моделі позитивної поведінки дітей з порушеннями інтелектуального розвитку в умовах інклюзії» Обласний науково-практичний семінар «Підтримка моделі позитивної поведінки дітей з порушеннями інтелектуального розвитку в умовах інклюзії» Опубліковано: Четвер, 10 січня 2019 У Навчально-реабілітаційному центрі Святого Миколая 16 січня 2019 року відбудеться обласний науково-практичний семінар «Підтримка моделі позитивної поведінки дітей з порушеннями інтелектуального розвитку в умовах інклюзії». В програмі семінару: - Відкриття. Вітальне слово - директор НРЦ Святого Миколая...

Переглядів: 1526 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Овочі та фрукти Овочі та фрукти Опубліковано: Вівторок, 20 листопада 2018 На корекційних заняттях вчитель-дефектолог ОСКЦ НРЦ Святого Миколая Федевич Галина Адамівна, вихователь Сенишин Богдана Дмитрівна з вихованцями середньої групи з допомогою складання лото вчаться сортувати овочі і фрукти. При цьому діти зосереджують свою увагу, підбирають наступне лото, розвивають дрібну...

Переглядів: 496 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook