Період публікації:

від

до

Категорія:

Вихованці НРЦ «Левеня» на 18-х загальнонаціональних змаганнях з міжнародною участю по просторовому орієнтуванню та мобільності для дітей з порушенням зору

Опубліковано: Понеділок, 23 квітня 2018 

min
max

З 18.04-21.04.2018 року у Словаччині, в м. Ліптовський Ян, проходили 18-ті загальнонаціональні змагання з міжнародною участю по просторовому орієнтуванню та мобільності для дітей з порушенням зору, за кубок Вільяма Грабовця. У змаганнях брали участь діти з спеціальних закладів з Словаччини, зокрема м. Левоча, м. Братислава, м. Жиліна; з Чехії: м. Прага, м. Ліберець, м. Опава; з України, м. Львів.

В перший день судді провели інструктаж для дорослих (супроводжуючих) щодо техніки переміщення дітей по маршрутах в приміщенні та на території, оглянуто складений ними маршрут. Були зазначені основні вимоги щодо проходження маршрутів: правильний вибір орієнтирів, розрізнення поверхонь,обминання перешкод, дотримання правил техніки переміщення з тростиною та безпечні позиції при переміщенні по коридорах, сходах. Згодом учасники змагань проявили свої вміння оцінювати відстань 5 м та 10 м відповідно, для молодшої та старшої груп, ходити по прямій лініі.
Наша команда зі Львова (Агнєшка М. з НРЦ «Левеня» та Марія С. з школи-інтернату №100) успішно справилась з завданням першої дисципліни.

На завершення першого дня змагань учасники мали можливість проявити себе у веселій забаві для уважних «Слухай ...». Вони розповіли про свої улюблені та неприємні звуки, ідентифікували аудіозаписи( звуки природи, побуту, транспорту), потанцювали, відгадали за звуками назви тварин.

Другого дня, 19.04.2018 року, тридцять учасників міжнародних змагань з орієнтування в просторі дітей з порушеннями зору в Словаччині продовжили змагання та взяли участь у виконанні завдань з другої та третьої дисциплін. Діти виконували завдання в мікропросторі, зокрема, завдання «Лабіринт». Маршрут побудований з цеглинок «ЛЕГО» необхідно було подолати за допомогою пересування кульки. Наступне завдання «Віднайти пару», де зображення виготовлені за допомогою термомашини Piaf. Останній етап - зібрати дрібні елементи з обмеженої площини у ємність. Основними вимогами були правильність виконання інструкцій та мінімальні витрати часу на виконання завдань.

Після завершення другої дисципліни учасники змагань підготувались до наступного конкурсу - проходження маршруту у будівлі. Судді повідомили учасникам про правила конкурсу, а головне, про штрафи! Хвилювання у дітей звичайно було помітним, адже приїхали якнайкраще представити Україну… За результатами другого дня з максимальних 30 балів: по другій дисципліні Марічка набрала 29, а Агнєшка 27; а по третій дисципліні - Марічка 26, Агнєшка 28.

У вечірні години чекав сюрприз від суддів. Чотири команди учасників (довільно сформовані з різних країн) змагались на знання астрономії, географії, природи, тощо. Як виявилось, різна мова спілкування для дітей не була перешкодою для порозуміння! Перемогла дружба та приємно здивував солодкий сюрприз від суддів!

Останній день конкурсу, 20.04.2018. Дівчатка сильно хвилювались, доводилось відволікати їх розмовами про засніжені гори та лагідне весняне сонце. Судді описали маршрут по території, наголосили на правилах безпечного переміщення, техніки використання тростини та подолання маршруту з фіксацією часу. До уваги бралось не лише правильність виконання маршруту та дотримання техніки , а й мінімальні затрати часу на переміщення. Першою стартувала Агнєшка, з інтервалом в 2 хв. - Марічка. Дівчатка дотримались маршруту відповідно до інструкцій. Найкращою нагородою був коментар суддів: «Молодці дівчатка! Це є супер!». Прекрасний результат для новачків! Омріяна перемога! Переможці привезуть не лише дипломи, а й частинку Словаччини (тактильну карту гірської місцевості).

А тим часом, яка може бути подорож без сувенірів.... День підійшов до завершення. Учасники змагань, судді та організатори поділились враженнями спільно проведених конкурсних днів. Дівчата подякували організаторам за запрошення та прекрасно організований конкурс! Діти обмінялись своїми враженнями на дискотеці. Попереду далека дорога додому, але дорога додому завжди буває швидшою, та ще й з перемогою!

Немає коментарів

Схожі статті:

«Кольоровий тиждень» в НРЦ  «Левеня» «Кольоровий тиждень» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 20 грудня 2019 А ви знаєте, що колір має різне значення, енергетику, піднімає настрій і навіть апетит? Різнобарвними пазлами складався цей тиждень для учнів Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» тому, що з 16 по 21 грудня 2019 року в ІІІ відділенні проходив «Кольоровий...

Переглядів: 838 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Свято осені в НРЦ  «Левеня» Свято осені в НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 19 жовтня 2018 Вже давно так повелося, що осінь йде до всіх у гості… От і сьогодні 19 жовтня 2018 року свято осені завітало до учнів НРЦ «Левеня». Спільне дозвілля в колі родини та друзів – це особлива атмосфера спілкування, що вже стала традицією під час проведення свят у НРЦ «Левеня». Учні ІІІ відділення – 1-В...

Переглядів: 607 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook