Період публікації:

від

до

Категорія:

Виховний захід «У світі професії програміста» (фото)

Опубліковано: Середа, 25 квітня 2018 

min
max

Викладач циклової комісії інформатики та розробки програмного забезпечення Львівського кооперативного коледжу економіки і права Віра Варгас організувала та провела виховний захід-проект «У світі професії програміста» для студентів коледжу.

Мета заходу – допомогти студентам у визначенні цілей на майбутнє, мотивувати їхню подальшу навчальну діяльність в обраній професії, розширити знання студентів про професію програміста, яка на сьогодні має попит на ринку праці, розвивати ділові якості, критичне ставлення до себе, до своїх можливостей, до дійсності, виховувати бажання працювати, не лінуватися, виховувати шанобливе ставлення до обраної професії, вміння працювати самостійно, а також в колективі.

Завдання проекту – розвивати вміння мислити, робити певні висновки через пізнавально-дослідну діяльність, відпрацювання навичок збору інформації шляхом практичного використання мережі Інтернет, засобів обробки відео, аудіофайлів, роликів з YouTube, відпрацювання навичок роботи з програмою оброки презентацій.

Очікувані результати проекту – підвищення пізнавальної активності студентів, виховання навичок культури спілкування з однолітками, презентація проекту у вигляді ділової гри, стимулювання студентів до удосконалення своїх знань, вмінь та навичок із використання прикладного програмного забезпечення

На заході були присутні адміністрація, викладачі коледжу та студенти різних спеціальностей.

Ведучими заходу були студенти групи ПК(н)-16 Наталя Відзівашець, Олег Журавель, Дмитро Керницький та Мар’ян Жезло.

Студенти поринули у дивовижний світ програміста та знайшли відповіді на запитання: «Хто такі програмісти?», «Яку роботу вони виконують?», «Які переваги та недоліки професії програміст?», «Які колеги оточують айтішників?» тощо.

Було продемонстровано відео на тему: «Чи може комп’ютер мислити як людина?». Після перегляду відео було поставлено таке ж питання студентам у аудиторії. Відбулась жвава дискусія. Однак всі погодились на тому, що все ж таки не хотілось би, щоб комп’ютер мав змогу так мислити, як людина, а для того потрібно людині постійно вдосконалювалась, і щоб комп’ютер її наздоганяв, а не навпаки.

Також ведучі запропонували аудиторії пройти тест: «На скільки Ви програміст?», щоб з’ясувати мовну комп’ютерну грамотність студентів коледжу.

Під час заходу відбувся on-line короткостроковий проект-конкурс, завдання якого полягало у наступному: із аудиторії вибирається 4 команди по 3 чоловік. Вони за 10 хв. мають скласти пазл. Наклеїти його на ватман. Із смартфону вибрати інформацію про відому людину, що на пазлі. І презентувати матеріал на ватмані.

Перша команда складася із студентів групи ІПЗ-17 (Василь Підляський, Богдан Яременко, Ярослав Демцюх), друга команда – із студентів групи ПК(н)-16 (Роман Бобало, Володимир Сапйолкін, Любомир Миронов), третя команда – із студентів групи ПК(н)-15 (Віктор Муха, Маркіян Гудзь, Володимир Тарас), четверта команда – із студентів групи Пк(н)-14 (Юрій Підляський, Павло Сиводід, Вікторія Щадило).

Поважне журі у складі Ігоря Леськіва, Ліліани Криськув, Ірини Клачко, Наталії Мозоли, Михайла Скубія, Оксани Кашуби, визначило переможця.

Всі учасники конкурсу були нагороджені солодкими призами, а переможці – грамотою.

Адміністрація коледжу вдячна організаторам та студентам за приємні враження від заходу, позитивні емоції та практичний досвід.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Опубліковано: П`ятниця, 20 березня 2020 Сьогодні в стінах НРЦ "Мрія" відбувся виховний захід, приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки.

Переглядів: 3135 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 824 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook