Період публікації:

від

до

Категорія:

На обговорення винесли порядок створення груп подовженого дня у школах

Опубліковано: П`ятниця, 04 травня 2018 

min
max

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проект наказу «Про затвердження Порядку створення груп подовженого дня у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти».

Проект порядку передбачає низку важливих змін. Наразі групи подовженого дня можуть комплектуватися з учнів одного або кількох класів, але не більш як чотирьох вікових груп. МОН пропонує змінити цю норму, щоб різниця у віці учнів з однієї групи не перевищувала двох років. Це дозволить створити комфортніші умови для дітей з урахуванням їх індивідуальних психологічних відмінностей та фізичного розвитку.

Ще один ключовий момент – зміна умов, необхідних для створення груп подовженого дня. Нині їх можна утворювати лише за наявності необхідної навчально-матеріальної бази, умов для організації денного відпочинку (сну) в групі подовженого дня, сформованої з учнів першого класу, умов для організації харчування відповідно до Державних санітарних правил.

При цьому далеко не всі заклади загальної середньої освіти можуть сьогодні забезпечити умови для організації денного відпочинку (сну) учнів з огляду на відсутність необхідних приміщень.

Проектом враховано не лише цей виклик, але й передбачено можливість відкривати групи подовженого дня для дітей з особливими освітніми потребами та/або інклюзивні групи.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються в письмовому вигляді та електронною поштою до 13 травня за адресами:

Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135;

e-mail: krasnostup@mon.gov.ua, Красноступ Ганна Миколаївна;

тел./факс: (044) 481-47-96;

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011;

е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН запрошує долучитися до опитування про роботу груп подовженого дня МОН запрошує долучитися до опитування про роботу груп подовженого дня Опубліковано: Понеділок, 12 березня 2018 Зараз Міністерство освіти і науки готує проект Порядку створення груп подовженого дня у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти. Оскільки це дуже важливе соціальне питання, МОН прагне залучити до роботи над документом усіх зацікавлених осіб. Тому було розроблено анкету та запропоновано...

Переглядів: 819 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Положення про кабінет інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій ЗЗСО» МОН пропонує для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Положення про кабінет інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій ЗЗСО» Опубліковано: Четвер, 29 серпня 2019 Проєкт наказу МОН «Про затвердження Положення про кабінет інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій закладів загальної середньої освіти» розроблено з метою приведення у відповідність до законодавства та сучасних вимог освітньої галузі чинного Положення, що сприятиме розвитку інформаційного...

Переглядів: 1279 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook