Період публікації:

від

до

Категорія:

УРОК МУЖНОСТІ

Опубліковано: Субота, 05 травня 2018 

min
max

       Днями у Старосамбірському  історико-краєзнавчому музеї відбувся національно-патріотичний захід на тему: «Зі знаннями до перемоги». Відвідали цей захід учні  9-х класів та їхні наставники опорного загальноосвітнього навчального закладу – «Старосамбірської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 імені Героя України Богдана Сольчаника Львівської області». Організаторами заходу були військові ветерани Руслан Пукшин та Сергій Гаврик, які брали участь у бойових діях в зоні АТО захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

       Військові ділилися з учнями спогадами, розповідали їм про те, що пережили за час перебування в АТО. Школярі із захопленням слухали розповіді про війну та допомогу волонтерів.

       Свою розповідь захисники супроводжували світлинами та висвітлювали не лише життя та побут військовослужбовців в зоні АТО, а й демонстрували бронежилети, каски, танкові гільзи, осколки від залпового вогню «Град», засоби маскування та інші військові атрибути, які використовуються на сході України.

       Особливу увагу захисники звертали на правильність надання першої медичної допомоги, яка чи не щодня необхідна в умовах бойових дій. Учні ознайомилися з різними типами аптечок, що використовуються в зоні антитерористичної операції: аптечки військового стандарту НАТО, американські аптечки та вітчизняні аптечки.

       Воїнами було наголошено про важливість вивчення шкільних предметів. Ветерани розповіли про необхідність знань з біології, що допомагають при наданні першої медичної допомоги, про важливість знань з фізики та математики при використанні військової техніки, про вагомість знань з географії для орієнтування на місцевості та багато іншого, що необхідно знати військовим.

       Захисники наголосили про важливість допомоги воїнам АТО з боку волонтерів. Бо саме їхня допомога  підтримує бойовий дух серед захисників Вітчизни в зоні бойових дій, що в особливий спосіб  допомагає в боротьбі з ворогом на сході нашої держави.

       Завершився захід організацією спільного фото з ветеранами АТО.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Зустріч з військовослужбовцями в НРЦ  «Левеня» Зустріч з військовослужбовцями в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Неділя, 08 грудня 2019 Чи вміють наші дошкільнята зустрічати гостей? Так, і зустріч з військовослужбовцями це підтвердила. 6 грудня 2019 року до Дня Збройних Сил України найменші ,"левенята" підготували малюнки, аплікації,  листівки і навіть сконструювали 3-х поверхову казарму. Зустріч з військовими у ІІ відділенні проходила...

Переглядів: 909 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Cемінар практичних психологів, соціальних педагогів та шкільних бібліотекарів  закладів освіти Шегинівської ОТГ Cемінар практичних психологів, соціальних педагогів та шкільних бібліотекарів закладів освіти Шегинівської ОТГ Опубліковано: П`ятниця, 08 листопада 2019 З метою пошуків нових форм методичної роботи,  належного проведення міжшкільних методичних  засідань педагогічних працівників 07 листопада 2019 року був організований виїзний семінар  «Екскурсія, як  форма культурно-освітньої роботи та вплив на психофізичний стан людини» для практичних психологів, соціальних...

Переглядів: 845 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook