Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень безпеки у ДНЗ ”Веселка” 23.04-27.04.2018

Опубліковано: Понеділок, 07 травня 2018 

min
max

Понеділок

Проведена бесіда: «Малеча стій , не вибігай, в м’яч на вулиці не грай». Проводилася роз’яснювальна робота з дітьми про безпечну поведінку під час гри в м’яча на вулиці. Розігрувалася ігрова ситуація: «Чи можна так грати?».

У дидактичній грі «Червоний, жовтий , зелений», діти заучували віршик, запам’ятовували правила пішоходів біля світлофора про «червоний сигнал».

Метою   заняття «Це повинен знати кожен» було: дати уявлення дітям як поводитися на вулицях великого міста, як правильно переходити дорогу, користуватися громадським транспортом, про що промовляють до нас дорожні знаки, світлофори, лінії дорожньої розмітки. Розглядали картинки «Уроки дорожньої безпеки». Весело діти грали сюжетно-рольову гру «Пішоходи та водії».

Вівторок

Провели  бесіду: «Іноді гра не доводить до добра».

На занятті «Пожежонебезпечні предмети» систематизували  знання дітей про користь і шкоду від вогню та вогнепальних засобів (сірники, електроприлади, газова плита, петарди та ін.), виховувати почуття обережності при користуванні ними. Читання та обговорення казки «Кицьчин дім».

Розігрували   рухливу  гру «Пожежники», де відпрацьовували   навички вправно ходити по мотузці, лазити по драбині, виховували  спритність, швидкість , витримку.

На занятті «Якщо виникла пожежа» дошкільнята знайомилися із службою «101», розповідали про засоби боротьби з вогнем, виховували  повагу до людей, що перемагають вогонь. Діти робили аплікацію з рваного паперу «Вогонь».

Середа

На занятті «Дитина сама вдома» дошкільнята знайомилися з основними правилами безпечного користування речами домашнього вжитку. Обговорювали ситуації, які можуть трапитися вдома, розповідали як уникати небезпечних ситуацій при відсутності дорослих. При розігруванні дидактичних ігор «Один вдома», «Свої-чужі», застерігали дітей від небезпечної довіри до незнайомих людей. Нагадували про те, що не збігається з добрими намірами. Уміння сказати тверде «Ні» іншим дітям, які хочуть втягнути її у небезпечну ситуацію.

 Четвер

У бесіді «Загартовуйся, якщо хочеш бути здоровим» продовжували формувати у дітей світогляд – основи здоров’я, учили свідомо ставитися до свого здоров’я, надавали корисні поради щодо збереження і загартування здоров’я.

Заняття проводилося на тему: «Режим дня. Який він має бути». Діти дізналися, що кожен з них повинен зростати за розпорядком дня. Діти розповідали про свій ритм життя (наприклад: спав, ходив у дитячий садок, грався, їв…). Обговорювали чому треба спати, споживати їжу, умиватися, гуляти і т.д. Також із захопленням малюки грали дидактичні ігри: «Добре-погано», «Мама захворіла».

Читали для дітей віршики до теми  дня «Абетка здоров’я», «Тимкове лікування», «Здоровим будь!». Проводили  обговорення за змістом прочитаного.

П’ятницю розпочали бесідою: «Вплив людини на довкілля», де знайомили дітей з проблемою навколишнього середовища, пояснювали, як погіршення навколишніх екологічних умов впливає на людину і живу природу, виховували вміння правильного користування дарунками природи.

На занятті «Сонце і вода – користь і шкідливість», попереджували дітей про правила поведінки під час зливи, блискавки. Роздуми над питанням: «Засмага – це добре або погано? Як правильно засмагати».  Проводилися підсумки тижня безпеки дитини в дошкільній групі.

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Призове місце в обласному конкурсі Призове місце в обласному конкурсі Опубліковано: Понеділок, 21 травня 2018       Учні 10 класу  НВК «ЗНЗ I-III ст. ДНЗ» ім. А. Костирки с. Костенів здобули II призове  місце на обласному конкурсі учнівських бізнес-планів, організованому кафедрою менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту НУ «Львівська Політехніка». Конкурс проводився для учнів старших класів...

Переглядів: 490 Коментарів: 0

Відділи освіти

Участь старшокласників  НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ім. А. Костирки                                    с. Костенів у обласному тренінгу Участь старшокласників НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ім. А. Костирки с. Костенів у обласному тренінгу Опубліковано: Четвер, 26 квітня 2018      У п’ятницю. 20 квітня, учні 10 класу НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ»  ім. А. Костирки с. Костенів взяли  участь у тренінгу на тему «Як підготувати та представити успішний бізнес-план», який провели викладачі кафедри менеджменту організацій  НУ «Львівська політехніка» безпосередньо у цьому вищому навчальному...

Переглядів: 357 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook