Період публікації:

від

до

Категорія:

“Україна очима молодих”: новий досвід, нові можливості, нова країна

Опубліковано: Четвер, 10 травня 2018 

min
max

   Уже 8 рік поспіль з 3 до 5 травня у Львові проводиться Міжнародна учнівська науково-практична конференція “Україна очима молодих”. Організаторами є Національний центр “Мала академія наук України” і КЗ ЛОР “Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді”. Цьогоріч на захід приїхали юні науковці з різних куточків нашої країни, які підготували доповіді про найактуальніші проблеми сьогодення та способи їх вирішення.

         “Україна очима молодих” – це захід, де школярі можуть обмінюватись думками, ідеями та розповісти іншим про своє бачення майбутнього. Відповідно до тем, які молоді науковці висвітлюють у своїх доповідях, їхня робота поділена за секціями. Цьогоріч їх 4:

  1. “ХХ століття в історичній пам’яті: локальні історії”.
  2. “Історичні та новоутворені етнічні спільноти на території України кінця ХХ – початку ХХІ століття (на прикладі свого регіону)”.
  3. “Економічне зростання регіону: природні, трудові та інституційні чинники”.
  4. “Проблеми утилізації твердих побутових відходів: нові технології вторинної переробки, економічні перспективи та екологічні аспекти (на прикладі свого регіону)”.

Із понад сотні поданих заявок було обрано сімдесят учасників, доповіді яких найбільш точно відповідали тематиці. Конференція проходила на базі Українського католицького університету та Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діапорою  НУ “Львівська політехніка”. Керівниками секцій є викладачі ЛНУ імені Івана Франка, а базою для проживання та відкриття, вже традиційно – приміщення Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

 

Директор Львівської обласної Малої академії наук  Бородчук Іванна Антонівна  розповідає, що метою конференції є залучення молоді до проблем, які існують  в Україні та показати можливості їх вирішення: “Україна очима молодих” – це глобальні проблеми очима дітей. Це їхній новий погляд, думки та ідеї. Для школярів добре брати участь у таких конференціях, бо вони матимуть досвід виступів, досвід ведення дискусій. І в майбутньому ці юні розумники зможуть стати добрими економістами, політиками, науковцями”.

Під час конференції було визначено 4 найкращих учасників, які вразили всіх своїми доповідями. Жанна Кочманова із Запорізької області приїхала до Львова з цікавою темою про мешканців свого краю “Національний склад та будівництво житла мешканців Запорізького краю”.

“У своїй роботі я максимально лаконічно намагалась розповісти про те, які народи живуть у Запоріжжі, як вони впливали і впливають на культуру області та її розвиток”, – зазначає Жанна.

Учень 11 класу Іван приїхав до Львова з Миколаївської області. Учасник розповідає, що дуже любить Львів та історію, тому коли випала така нагода, то одразу знав, що мусить сюди потрапити. Про свою доповідь “Культурно-політичні відносини між місцевими колоністами та радянською владою на прикладі колонії Ландау у 1919-1945 роках” юний науковець зазначає:

“Перш за все хотів розповісти про тих людей, які заснували моє поселення, але, на жаль, в силу історичних обставин, зараз там не проживають. Також хотів відкрити білі плями вітчизняної історії та імена тих, хто заснував моє село”.

Марина Лисюк подолала довгий шлях з Луганська й недаремно. Дівчина обрала для себе тему “Дослідження з утилізації відходів у будівництві полімерно-піщаних виробів”, що зараз є дуже актуальною. Окрім учасників конференції, Марина зізналась, що закохалась у місто Львів.

“Мене дуже сильно вразило місто, особливо його історична частина. Конференція – новий досвід для мене. Вона дала можливість і погуляти прекрасним містом, і послухати інформативні та корисні виступи інших учасників. Якби я раніше знала, що тут так цікаво, то навіть не задумувалась би над тим чи подавати заявку чи ні” – продовжує юна луганчанка.

Анна Мирос із Волині розповідала своїм колегам про економіку, а саме про взаємозв’язок регіонального розвитку України та цілей сталого розвитку. Незважаючи на хвилювання, дівчина задоволена можливостями, які відкрила для неї конференція, а саме: нові знайомства, досвід участі в заході, умови проживання.

“Найголовніше, що дала мені конференція – це нові знайомства та поради. Я поспілкувалась із чудовими людьми з різних куточків України. Це прекрасна нагода реалізувати себе. Важливо, що учасникам не потрібно великих доповідей, а достатньо коротко і ясно висвітлити щось найголовніше, закцентувати увагу на конкретній проблемі. Це є дуже ефективно і зручно”.

“Україна очима молодих” – це цікавий досвід для юних науковців. Тут школярі можуть реалізувати свої ідеї, розповісти про них іншим, а також вдосконалити те, що вже напрацьовано. Вони бачать майбутнє по-своєму – модерно і знають, що потрібно зробити для того, аби покращити нашу країну. Науково-практична конференція – безумовно, зелене світло для молодих людей, котрі впевнено крокують до своєї мети.

Тетяна Гудзовська

 

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині триває конференція «Україна очима молодих» На Львівщині триває конференція «Україна очима молодих» Опубліковано: Середа, 17 квітня 2019 Сьогодні, 17 квітня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулось урочисте відкриття Міжнародної науково-практичної конференції учнів-членів Малої академії наук «Україна очима молодих». З вітальним словом до учасників засідання звернулась директор департаменту освіти і науки...

Переглядів: 573 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Конференція "Україна очима молодих" Конференція "Україна очима молодих" Опубліковано: Четвер, 22 лютого 2018 З 24 до 26 квітня 2018 року у Львові Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Львівською обласною Малою академією наук буде проводитися Міжнародна учнівська науково-практична конференція «Україна очима молодих».  Тематичні напрями конференції: Проблема утилізації твердих побутових...

Переглядів: 357 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook