Період публікації:

від

до

Категорія:

Розвиток психічних процесів у дітей дошкільного віку шляхом використання гри з ЛЕГО

Опубліковано: Четвер, 10 травня 2018 

min
max

Реформування освітньої галузі в Україні – це позитивні зміни в освітньому процесі у закладах освіти. Для ефективного навчання  мають забезпечуватися комфортні психологічні умови, тому  роль  психологічної служби, зокрема практичного психолога, у навчальному закладі доволі важлива.

У його руках психічне здоров'я і гармонійний розвиток наших дітей,  адже більшу частину активного часу вони проводять саме в  навчальному закладі. Психологи забезпечують охорону психічного здоров'я дітей та  сприяють створенню умов для емоційного благополуччя та вільного, ефективного розвитку здібностей кожної дитини.

       25 квітня цього року  відбувся обласний навчально-практичний семінар для  практичних психологів та педагогів закладів дошкільної освіти

 «Розвиток психічних процесів у дітей дошкільного віку шляхом використання гри з ЛЕГО», на якому розглядалися питання формування і корекції психічних процесів у дітей (мислення, пам'яті, сприймання, уваги, уяви).

      О. М. Приведа, завідувач кабінету практичної психології та соціальної роботи  розповіла учасникам семінару про методи корекції психічних процесів у дітей дошкільного віку, використовуючи ігри та завдання з ЛЕГО-конструктором.  Поєднуючи  в одній цікавій грі з ЛЕГО діагностичну та корекційну роботу, практичний психолог має змогу трансформувати негативні, травматичні події у житті дитини, гармонізувати її внутрішній світ, побудувати нову реальність.          

       Л. В. Зеленко, методист КППСР, наголосила, що граючи у конструктивні ігри із дітьми помітно підвищується  у них здатність до концентрації уваги, з'являється цілеспрямованість у діяльності, вміння працювати в колективі, розвивається активне мовлення. Трансформаційний потенціал гри з ЛЕГО  дуже важливий механізм професійної взаємодії практичного психолога з дітьми.

       Учасники навчально-практичного семінару  на практичному занятті  «Безмежний світ гри з ЛЕГО», працюючи в групах, створювали ігрові сюжети з конструктора ЛЕГО та презентували їх як метод корекційної та розвивальнальної роботи з дітьми ЗДО.

Немає коментарів

Схожі статті:

Вихованці НРЦ «Левеня» зустрічають весну! Вихованці НРЦ «Левеня» зустрічають весну! Опубліковано: Понеділок, 02 березня 2020 У цьому році весна завітала вчасно: в природі всі трави і квіти радіють теплу. А вихованці в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» зустрічають весняну пору з веселими іграми, розвагами та веснянками. Виготовлені напередодні власноруч різнокольорові пташки...

Переглядів: 994 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Спортивне свято до Дня фізичної культури і спорту України в НРЦ  «Левеня» Спортивне свято до Дня фізичної культури і спорту України в НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 13 вересня 2019 13 вересня 2019 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради "Навчально-реабілітаційний центр "Левеня" відбулося спортивне свято для старших груп "Мак" та "Соняшник", присвячене Дню фізичної культури і спорту України. Метою заходу було ознайомити дітей зі спортивними іграми, згуртувати дитячий...

Переглядів: 793 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook