Період публікації:

від

до

Категорія:

У складі Львівської політехніки новий структурний підрозділ – Коледж телекомунікацій (фото)

Опубліковано: Понеділок, 14 травня 2018 

min
max

На нещодавній конференції трудового колективу Національного університету «Львівська політехніка» ухвалено рішення прийняти до свого складу Львівський коледж телекомунікацій. Раніше він належав Державному університетові телекомунікацій. Підставою для такої ухвали стало рішення зборів трудового колективу коледжу про входження його до структури Львівської політехніки, а також згоди на це адміністрації університету.

Виступаючи перед присутніми, директор коледжу кандидат педагогічних наук Юрій Дещинський наголосив, що таке рішення має вагомі економічно-фінансові підстави. Йдеться про те, що за рішенням уряду України, втіленим у Законі «Про державний бюджет України на 2018 рік», фінансування закладів освіти І-ІІ рівня акредитації покладено на місцевий бюджет або на університети, до складу яких входять. Коледж належав Державному університету телекомунікацій, котрий не має на це відповідних коштів. Це своєю чергою спричинило би переведення навчального закладу на фінансування з місцевого бюджету та його відповідного перепрофілювання, на що колектив не погодився. Тому колектив вирішив приєднатися до Львівської політехніки.

Коледж телекомунікацій нині має потужну матеріально-технічну базу для підготовки фахівців у галузі інформаційно-комунікаційних технологій (а це два центри – інформаційний та телекомунікаційний, куди входять 27 лабораторій, з яких 8 комп’ютерних з інтерактивним обладнанням). Тут плідно працює великий і досвідчений педагогічний колектив, у складі якого 3 докторів та 14 кандидатів наук. Загальна чисельність педагогічних кадрів становить майже 90 працівників. Серед них – 7 Почесних зв’язківців України, 2 – Відмінники освіти України, 27 нагороджені Почесними грамотами Державного комітету зв’язку та інформатизації України.

Коледж має славну історію та багаті традиції освітньо-наукової діяльності. Створений 27 травня 1945 року, він отримав назву Львівський технікум електрозв'язку. Перший випуск відбувся через три роки за спеціальністю «Міжміський телефонний зв'язок» і складав 19 осіб. 17 травня 2004 року технікум реорганізується в коледж Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій. У 2013 році став структурним підрозділом Державного університету телекомунікацій.

Його найвідоміші випускники – колишній голова Верховного суду України та міністр юстиції, народний депутат України кількох попередніх скликань Василь Онопенко, екс-міністр зв'язку України Олег Проживальський, екс-голова Державного комітету зв'язку України Кравець І.В., відомий український краєзнавець Ігор Бугрій, учасник АТО, полеглий захисник Луганського аеропорту Роман Скаковський та багато інших знаний людей.

Як відзначали, виступаючи на зборах трудового колективу Львівської політехніки, перший проректор університету професор Володимир Павлиш, професор кафедри електроенергетики та систем управління Антон Маліновський, завідувач кафедри телекомунікацій професор Михайло Климаш та інші, коледж нині веде підготовку висококваліфікованих фахівців із телекомунікації, монтажу, обслуговування та експлуатації апаратних засобів інформатизації, обслуговування комп’ютерних систем і мереж, технічного обслуговування та ремонту апаратури зв’язку та оргтехніки, монтажу, обслуговування і ремонту станційного обладнання електрозв’язку, організації та експлуатації поштового зв’язку. Без сумніву, інтеграція цього знаного освітнього закладу у Львівську політехніку матиме велику обопільну користь для всіх.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Світлини Йосипа Марухняка

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Вища освіта

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 616 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook