Період публікації:

від

до

Категорія:

Стежками Шевченківського гаю

Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 

min
max

Теплий травневий ранок (4 травня) покликав у подорож учнів 4-А (класовод Куцопей Р.З.) і 3-Б класів Дрогобицького ЗЗСО І-ІІІст.№5 (класовод Мицавка Л.П) до Шевченківського гаю у Львові – музею просто неба, музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького.

 Екскурсія відбувалась в рамках вивчення історії і природи рідного краю. Ще з вікна автобуса діти милувалися краєвидами рідної Львівщини:  її містами (Дрогобич, Стрий), мальовничими селами, зеленими лісами і безмежними ланами.

Шевченківський гай зустрів дітей величним монументом Т.Г. Шевченка, щебетом пташок, буйною зеленню дерев, у яких потопали шпилі древніх церков і старовинні дахи хатів.

Діти за допомогою екскурсовода ознайомились з горбистим ландшафтом, відновленою рослинністю Карпат і дбайливо перенесеними історичними спорудами з різних регіонів Західної України: Бойківщини, Буковини, Гуцульщини, Поділля. З понад 120 пам'яток архітектури: 6 – діючі церкви, в одній із яких учні побували і помолилися. З цікавістю діти довідалися про найстаріший експонат – селянську хату 1749 року, а також кузню, лісопильню, водяний млин вітряк. Особливо зацікавились учні школою з одним класом, з старовинними партами, та з однією ослячою партою позаду всіх.

 Надзвичайно цікавою і повчальною виявилася ця екскурсія. Діти були дуже задоволені.

 Батьки 4-А і 3-Б класів вдячні вчителям за цікаву подорож до Шевченківського гаю.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Екскурсія в Шевченківський гай Екскурсія в Шевченківський гай Опубліковано: Неділя, 07 квітня 2019 Учні НРЦ "Мрія" відвідали музей народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» імені Климентія Шептицького.

Переглядів: 177 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Екскурсія в історико-краєзнавчий музей м.Борислава Екскурсія в історико-краєзнавчий музей м.Борислава Опубліковано: Вівторок, 13 листопада 2018 Нещодавно учні восьмих та сьомих класів Бориславської ЗСШ-інтернату І-ІІІ ст. разом з класними керівниками (Зінько І.С., Онишко І.Я. та Думич М.М.) відвідали Бориславський історико-краєзнавчий музей. Музейна експозиція розміщена в шістьох кімнатах і умовно поділена на два відділи: природничий та історичний. Дітям...

Переглядів: 496 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook