Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській політехніці навчають колишніх військовослужбовців за проектом «Україна-Норвегія» (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 

min
max

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбулось урочисте вручення свідоцтв про додаткову освіту слухачам курсів професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців Збройних Сил України та членів їхніх сімей, а також воїнів АТО.

Навчання організоване за проектом «Україна – Норвегія» Міжнародного фонду соціальної адаптації й фінансується Королівством Норвегія. Участь у проекті, започаткованого наприкінці 2014 року, беруть понад 20 провідних університетів України. Львівська політехніка однією з перших приєдналася до нього.

Як розповідає декан післядипломної освіти Інституту адміністрування та післядипломної освіти університету Мар'яна Захарчук, слухачами курсів стали 42 колишніх українських військовослужбовці та члени їхніх родин. Навчалися вони за спеціалізованою програмою «Англійська мова та цифрові комунікації». Всі – кадрові військові, учасники АТО. 10 відсотків навчального контингенту становили дружини військовослужбовців. Кращими слухачами цьогорічних курсів стали Галина Комар, Надія Козак, Едуард Мосесов, Іванна Дзиба.

Урочистості відбулися в історичній актовій залі головного корпусу університету. Зі словами привітань до випускників звернулися проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Олег Давидчак та Президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов.

Військовий аташе Королівства Норвегія в Україні капітан другого рангу Ханс Петтер Мідттун розповів, що у ході професійної перепідготовки учасники проекту отримали ґрунтовні знання та допомогу в правовій адаптації та психологічній реабілітації. Участь у таких курсах дає їм змогу запропонувати нові вміння зацікавленим працедавцям або ж використати їх у започаткуванні власного бізнесу.

Під час урочистостей, у яких взяв участь також проректор з навчально-наукової роботи університету Роман Корж, звучали чудові пісні у виконанні університетського Народного ансамблю бандуристок «Заспів».

За інформацією прес-служби національного університету «Львівська політехніка»

Фото Йосипа Марухняка

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівській політехніці розпочався черговий семестр за проектом «Україна – Норвегія» з перепідготовки колишніх військовослужбовців У Львівській політехніці розпочався черговий семестр за проектом «Україна – Норвегія» з перепідготовки колишніх військовослужбовців Опубліковано: Вівторок, 25 вересня 2018 Четвертий рік поспіль в Інституті адміністрування і післядипломної освіти Національного університету «Львівська політехніка» реалізується спільний українсько-норвезький проект з перепідготовки і соціальної адаптації військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, інших силових...

Переглядів: 428 Коментарів: 0

Вища освіта

6 квітня стартують онлайн-уроки для учнів 5-11 класів на карантині: час та програма занять, де та як приєднатися до навчання 6 квітня стартують онлайн-уроки для учнів 5-11 класів на карантині: час та програма занять, де та як приєднатися до навчання Опубліковано: Середа, 01 квітня 2020 У понеділок, 6 квітня, о 10:00 для учнів 5-11 класів з усієї країни стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» – уроки з 11 предметів, які за чітким розкладом транслюватимуть українські телеканали та YouTube-канал Міністерства освіти і науки. Проєкт став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента...

Переглядів: 4327 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook