Період публікації:

від

до

Категорія:

ХРИСТИЯНСЬКІ ЦІННОСТІ В МАЛЕНЬКИХ СЕРДЕЧКАХ

Опубліковано: П`ятниця, 08 Червня 2018 

min
max

                                      «Пустіть   дітей !

                                       Не  бороніть  їм  приходити  до  мене,

                                       таких  бо  Царство  Небесне»

                                                                      (  Мт. 19,13  )

        "Виховання дітей на християнських засадах" – семінар Школи молодого   вихователя на таку тему відбувся в ДНЗ «Віночок» м.Хирів.

 На ошатному подвір'ї  закладу учасників семінару зустрічає фігурка Матері Божої із Дитятком і святково прикрашена Писанка. Приміщення садочка також святково прибране вишивками, витинанками.

На заняття прибули педагоги – дошкільники Бабірад Г.М. – НВК с.Торгановичі, Яцик М.Р. – ДНЗ «Дзвіночок» м.Старий Самбір, Николин О.Л. – ДНЗ №1 м.Старий Самбір, сестри – монахині із Згромадження Сестер Пресвятої Євхаристії м.Хирів : Назар сестра Марія, Сірук сестра Іванна, Більо сестра Мар'яна, Фрейдун М.М. – методист РМК відділу освіти Старосамбірської райдержадміністрації.

З вітальним словом до гостей звернулась керівник Школи молодого вихователя – завідувач  ДНЗ «Віночок»  м.Хирів – Кіфер Л.Й.  та  ознайомила       з програмою семінару. Молоді педагоги побачили інтегроване заняття з народознавства з елементами християнського виховання  «Великодня казочка» (молодша група – вихователь Стебельська О.М.). І ось почули заклик музичного керівника Гейди З.В.: «Співаймо гаївки, радіймо весні та Божій благодаті – відроджуймо звичаї свого народу.» Розпочинають гаївки найменші дітки двох-трьох років «Ой у гаю-гаю…», «Чижику-чижику…», «Потрясу я грушечку…», «Ку-ку, ку-ку чути в ліску» (середня група), «Штири маки», «Пливе качур» (старша група). А до Кривого танцю були запрошені всі – від найменших і до найповажніших гостей. Сестри-монахині Іванна та Марія провели з усіма гру «Будуєм спільноту», яка всіх зацікавила та згуртувала.

Після чудових гаївок всі завітали на екскурсію до міні-музею. Тут вихователь Мандзяк Л.В. розповіла про використання засобів музейної педагогіки у вихованні відчуття приналежності до свого народу, духовності, культури українського народу, його історії, традицій. Присутні мали можливість побачити стародавній глиняний та дерев'яний посуд, речі стародавнього побуту (праска, магільниця, врубель, трачка та ін.), стародавні іграшки (калаталка, ляльки-мотанки, пальчиковий театр…), стародавні вишивки, витинанки, національний одяг.

Під час Круглого столу учасники засідання познайомились і обговорили нову програму та методичні рекомендації з духовно-морального виховання дітей дошкільного віку «Зерно любові» (2018 р. видання). Цікавими та повчальними були поради про спільну працю сестер-монахинь та педагогів.

Підсумком роботи Школи молодого вихователя було анкетування, де всі мали можливість висловити свої враження та побажання щодо планування роботи на наступний 2018-2019 н.р.

На завершення методист РМК відділу освіти Фрейдун М.М. високо оцінила діяльність Школи молодого вихователя, підкреслила, що виховувати у дітей почуття любові, справедливості, правди, співчуття, милосердя та інших християнських чеснот – це спільне завдання вихователів, батьків та духовенства, побажала всім Божої сили і мудрості і виплекати зерно любові, милосердя в серцях наших маленьких українців, щоб воно проростало в струнке та незламне дерево життєдайною кроною, сильним, міцним корінням, наповнювало силою плід дитячої свідомості та несло добро на радість батькам, на благо України та на славу Божу.

Керівник Школи молодого вихователя,

завідувач ДНЗ «Віночок» м.Хирів –

Кіфер  Люба  Йосипівна

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Cемінар практичних психологів, соціальних педагогів та шкільних бібліотекарів  закладів освіти Шегинівської ОТГ Cемінар практичних психологів, соціальних педагогів та шкільних бібліотекарів закладів освіти Шегинівської ОТГ Опубліковано: П`ятниця, 08 листопада 2019 З метою пошуків нових форм методичної роботи,  належного проведення міжшкільних методичних  засідань педагогічних працівників 07 листопада 2019 року був організований виїзний семінар  «Екскурсія, як  форма культурно-освітньої роботи та вплив на психофізичний стан людини» для практичних психологів, соціальних...

Переглядів: 855 Коментарів: 0

Відділи освіти

                                              Шкіряний м’яч Шкіряний м’яч Опубліковано: Вівторок, 22 жовтня 2019 Відповідно до  положення про ХХІХ районні спортивні змагання серед школярів Мостищини у 2019-2020 навчальному році на базі стадіону с.Крукеничі 17.10.2019р. проведено районні змагання «Шкіряний м’яч». У змаганнях взяли участь 8 команд загальноосвітніх навчальних закладів Мостиського району. Школярі показали...

Переглядів: 571 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook