Період публікації:

від

до

Категорія:

Трускавець-Каховка

Опубліковано: Вівторок, 12 Червня 2018 

min
max

Започатковане в 2016 році побратимство міст Каховки та Трускавця, сприяє взаєморозумінню між людьми, пізнанню культури, історії Західної України та Півдня. За думкою ініціаторів та організаторів побратимства –святий обов’язок довести, що Україна єдина і неподільна.

Програма перебування делегації дітей 8-х класів з Каховки у Трускавці  була насиченою: Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», садиба Степена Бандери, Гошівський монастир, Уричі з кулешем і елементами гри Сокіл «Джура», ну і звісно, тематичні зустрічі з однолітками в навчальних закладах освіти.

Каховські школярі спробували себе у гаївках та бансах. Таку розвагу та екскурс по великоднім традиціям Західної України для учнів з Каховки організував міський осередок молодіжної організації "Українська молодь Христові". На території Церкви Покрова Пресвятої Богородиці діти водили традиційну гаївку Кривий танець, танцювали банси та познайомились з діяльністю організації. Також делегація з Каховки відвідала балетну виставу "Дон Кіхот" у Палаці культури ім.Т.Шевченка..

У ці дні Каховщина на своїй щедрій землі теж прийняла трускавчан, переможців конкурсу “Напиши листа каховському другу”. Після прибуття в Херсон восьмикласників зустріли однолітки, учасники проекту. Каховчани познайомили друзів з історією свого краю, показали пам'ятні місця. Приємною несподіванкою для трускавецької делегації став вітальний біг-борд при в’їзді в Каховку із надписом: «Каховщина вітає гостей з Трускавця».

Кам’янська Січ, залишки фортеці Тягін — дивували своїми таємничими сторінками минувщини, а ділилися нею юні екскурсоводи-каховчани.
Гості слухали розповіді про унікальне місце на Херсонщині загально-національного значення — Кам’янську Січ, засновану козаками після руйнування Чортомлицької Січі. Вона стала прихистком війська запорозького у важкий час та містом слави видатного кошового отамана Костя Гордієнка. Саме на берегах Дніпра на Кам’янскій Січі, свого часу, Кость Гордієнко та Пилип Орлик записали перші права і вольності війська запорозького, які лягли в основу першої європейської Конституції. Кам’янська Січ — це гордість України! Адже Конституція гетьмана Пилипа Орлика стала вищою точкою політичного мислення українців у XVIII столітті.

Зараз на Кам’янській Січі головна святиня — це поховання Костя Гордієнка, який увійшов у світову історію як один з найвидатніших кошових отаманів Запорозького козацтва.

Вечері трускавчан запросили на святкову дискотеку у п'яту школу Каховки, де вони мали зустріч з міським головою міста.

Яхт-клуб «Maxim marine» знаходиться в Новій Каховці. Для трускавецької групи провели екскурсію територією та ознайомили з історією створення клубу. Також школярі мали можливість поплавати на Дніпрі навколо острова "Козацький". Допоки частина дітей каталися на човнах, інша частина насолоджувалася купанням в басейні. Після річкової прогулянки на школярів чекав смачний куліш на березі Дніпра. Частування для гостей приготували каховці під керівництвом вчителів та тренерів спортивної школи.

Враження від наступного дня були ще емоційнішими , адже цілий день діти мали змогу провести на Азовському морі.

Але, крім туристичного і краєзнавчого спрямування, організатори заходу досягли найбільшої своєї мрії: дружні стосунки не тільки учасників — мандрівників, а й педагогів та батьків школярів, стали наскільки чудовими і міцними, що можна впевнено стверджувати — Південь і Захід тепер справжні друзі!

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Поїздка у зоопарк Поїздка у зоопарк Опубліковано: Понеділок, 11 Червня 2018 Учні пришкільного табору відпочинку «Сонечко» при ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступеня Мостиської міської ради Львівської області» разом з вчителями відвідали зоопарк «Лімпопо» у с. Меденичі Дрогобицького району. В зоопарку проживає більше, ніж 300 тварин, що представляють сотні різних видів світової...

Переглядів: 522 Коментарів: 0

Відділи освіти

Дружній візит школярів з Каховки в місто-побратим Трускавець Дружній візит школярів з Каховки в місто-побратим Трускавець Опубліковано: Четвер, 31 травня 2018 Підведено підсумки перебування делегації дітей 8-х класів з Каховки. Програма була насиченою: Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», садиба Степена Бандери, Гошівський монастир, Уричі з кулешем і елементами гри Сокіл «Джура», ну і звісно, тематичні зустрічі з однолітками в навчальних закладах...

Переглядів: 370 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook