Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкриття тематичної виставки, присвяченої Дню Конституції України

Опубліковано: Середа, 27 Червня 2018 

min
max

У Львівському обласному Будинку вчителя відкрито тематичну виставку, присвячену 20-ій річниці прийняття Конституції України.

На виставці розміщено матеріал, який в стислій формі показує структуру Конституції України, що складається з Преамбули і 15-ти розділів, та охоплює всі сторони правового життя України; зокрема державний лад, права людини, Конституційні органи, територіальний устрій. Цікавим експонатом виставки є «Конституція України для школярів».

 Також в експозиції показана історія конституційного процесу на території України: Конституція Пилипа Орлика, яка вважається однією із перших Європейських конституцій нового часу, Конституція УНР та Української держави; описано Конституційний процес в Україні 1990-1996 років, а також зміни, які були внесені до Конституції України 2004,2006,2010,2011 років.

На виставці представлена також збірка історичних есе Ілька Борщака, одне з яких, присвячене Пилипу Орлику, автору «Пактів і Конституції прав і вольностей Запорізького війська» - Конституції Пилипа Орлика 1710р., а також політичних маніфестів «Вивід прав України» 1712р.

Сучасний погляд на Конституцію України, роздуми на тему «чи є сенс змінювати Конституцію» представлені в статтях

-Ю.Макарова «Конституція. Закон і порядок»;

-А.Голуба «Доконституційні зміни»;

-Р.Малка «Священний  Грааль (Чи є сенс змінювати Конституцію і які наслідки матиме це за нинішніх обставин)», опублікованих в тижневику «Український тиждень» у червні 2017р.

Виставка триватиме до 5 липня 2018р.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Опубліковано: Понеділок, 22 жовтня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрита тематична виставка, присвячена річниці від дня народження Сергія Єфремова, видатного українського громадсько-політичного і державного діяча, літературного критика, історика української літератури, від 1919 року академіка, а від 1922року віце-президента...

Переглядів: 476 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відкриття тематичної виставки,  присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Відкриття тематичної виставки, присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Опубліковано: Четвер, 23 серпня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрито тематичну виставку, присвячену 27-ій річниці Незалежності України. На стенді виставки – портрети і короткі біографії та характеристики політичної діяльності голови Центральної ради УНР Михайла Грушевського, першого Президента Незалежної України Леоніда...

Переглядів: 787 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook