Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській політехніці відбулася XI Міжнародна літня школа для іноземних студентів «Крок до України»

Опубліковано: Вівторок, 14 серпня 2018 

min
max

Нещодавно Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка»  організував і провів XІ Міжнародну літню школу україністики «Крок до України». Проведення цього заходу  сприяє поширенню української мови за кордоном, популяризації української культури та створює привабливий імідж нашої держави у світі.

У роботі цьогорічної Літньої школи взяло участь 29 студентів із шести країн світу: Республіки Аргентина, Республіки Білорусь, Алжирської Народної Демократичної Республіки, Республіки Словенія, Республіки Туреччина та США.

Учасники школи мали змогу вивчати українську мову у групах на чотирьох мовних рівнях. Студенти вдосконалювали свої знання з актуальних комунікативних тем, граматики, лексики, фонетики, стилістики української мови, а також пізнавали елементи країнознавства, багато уваги приділяли спілкуванню та подоланню мовного бар’єру. 

Задля кращого знайомства з сучасною Україною було організовано дві навчальні виїзні екскурсії за межі Львова (Яворівщина – Жовква, Стрий – Тустань), де слухачі школи дізналися про культуру, традиції та ремесла України.

На завершення студій з українознавства іноземні студенти не тільки отримали сертифікати від Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою  про проходження навчального курсу, а й  презентували власні проекти, над якими працювали впродовж двох тижнів навчання, продемонструвавши не лише добрі знання з української мови, але і свою фантазію та творчий підхід. 

Різноманітною та насиченою була програма цьогорічної Міжнародної літньої школи. Її учасники відвідували додаткові країнознавчі заняття, а також пройшли майстер-класи з українського народного танцю, із виготовлення народної ляльки-мотанки. Вони побували у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», Львівському літературно-меморіальному музеї Івана Франка, Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних репресій «Тюрма на Лонцького», ознайомилися із сучасним українським мистецтвом, відвідавши художні галереї Львова,  переглянули сучасне українське кіно та зустрілися із режисером фільму «Жива» Тарасом Химичем. Іноземці стали глядачами відомої вистави «Украдене щастя» за драмою Івана Франка у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької, побували на традиційних українських вечорницях із народними танцями та етноспівами, зустрілися із відомою українською та американською співачкою, композитором та волонтером Брією Блессінг, а також із поетом, лауреатом Шевченківської премії Ігорем Калинцем.

Прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook