Період публікації:

від

до

Категорія:

Літня профільна гуманітарна школа-табір для обдарованої учнівської молоді області

Опубліковано: Вівторок, 28 серпня 2018 

min
max

З 25 липня до 3 серпня в с. Нагуєвичах Дрогобицького району на базі КЗ ЛОР «Нагуєвицька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст.» відбувалась літня профільна гуманітарна школа-табір для обдарованої учнівської молоді Львівщини. Об’єднала цьогоріч учнівську молодь тема «Дрогобиччина» та її висвітлення в історичному, порівняльному, фольклорному та літературознавчому аспектах.

Назвою табору «Галицька мафія» та гаслом «Ми веселі, гонорові – до пригод завжди готові» юні учасники, а серед них переможці та призери Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, предметних олімпіад з української мови та літератури, історії, правознавства тощо надали загальної тональності таборовому життю.

Кожен день у таборі розпочинався з активної зарядки та зумби (дякуючи Павлу Петровичу та Мар’яні Миколаївні). Після ранкової лінійки та сніданку учасники слухали лекції, брали участь у тренінгах, екскурсіях, цікавих зустрічах, фольклорних експедиціях тощо.        

Важливу роль у житті села Нагуєвичі відіграє національний заповідник «Нагуєвичі» (директор Богдан Лазорак). Учасники школи традиційно відвідали музей та садибу Івана Франка, ознайомились з виставкою у підземеллях, пройшли квест у музеї (автор Роман Тарнавський), відвідали стежки Івана Франка, галявину казок та цілюще лісове джерело «Ярина».

Окрім цього, учасники змістовно відпочивали. Зокрема, відвідали Дрогобич, де окрім екскурсії до музею «Дрогобиччина» та на ратушу, відвідування старовинної церкви св. Юрія, пройшлися пам’ятними місцями, пов’язаними з Іваном Франком (дякуємо Олегу Багану). Також побували у м. Трускавець, в художньому музеї Михайла Біласа, бюветі та здійснили пішу мандрівку центром міста. Учасники школи також мали пікнік, спортивні ігри, плавання на р.Бистриця біля с. Винники Дрогобицького району.

У передостанній день відвідали с. Ступниця, де знаходиться середньовічне городище. Про його унікальне значення та археологічну цінність розповідав директор археологічного музею ЛНУ імені Івана Франка, канд. іст. наук Ярослав Погоральський.

А ще був неперевершений зірковий вечір, незабутній форум-театр, захоплююча гра «Інтелектуальні війни», поетичний вечір пам’яті Зоряни Гладкої, вечір арт-хаузного кіно, зустріч з американкою українського походження Настею Шибітов та знайомство з проектом «Model United Nations», історично-рольова гра «Леополіс» (дякуючи Миколі Крупею та Петру Сітеку), дискотеки, пісенні вечори тощо. Як співали у таборовому гімні:

                            Море і сонце не шукай вечорами,

                            Бо вечірка найкраща серед гір.

Під час занять школярі зібрали та підготували цікавий матеріал, який згодом презентували у вигляді пізнавальних проектів «Перехресні стежки: археологія і етнологія», «Перехресні стежки: січові стрільці». «Коломийки Дрогобиччини», «Жінки у долі Івана Франка», «Закулісся літературної мови на Дрогобиччині» тощо.

Літня школа – це наука, відпочинок, подорожі, спілкування з однодумцями, приправлені командним духом

Останній день табору не обійшовся без сліз, обіймів, «автобусних пісень», королівського бансу та прощальної іскри.

Дякуємо усім учасникам, вихователям, лекторам та керівнику Наталі Несторівні Знетиняк за чудовий спільно проведений час.

Хомик Тетяна,

методист КЗ ЛОР «Львівська обласна
Мала академія наук учнівської молоді»

 

Відгуки учасників

"Галицька мафія, або цікаві канікули на землях Каменяра." (  Аліна Стасюк, учениця  9 класу Сокальського НВК «ЗШ І ступеня-гімназія»імені Олега Романіва,  вихованка Сокальської Малої академії наук)

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Літня історична школа  "Leopolis" Літня історична школа "Leopolis" Опубліковано: Вівторок, 11 Червня 2019 18-28 червня Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді запрошує учнів 8-11 класів у літню  історичну школу «Leopolis». Якщо ви цікавитесь історією Львова, хочете детальніше дізнатись про події, які тут відбувались та про людей, які тут жили, а також знайти нових друзів та отримати нові...

Переглядів: 1046 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Літня комп'ютерно-інженерна школа МАН Літня комп'ютерно-інженерна школа МАН Опубліковано: Середа, 07 Червня 2017 Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді з 12-30 червня 2017 року проводить літню комп'ютерно-інженерну школу для учнів 5-10 класів ЗНЗ м.Львова та області.   Проводяться такі літні школи: 1. Літня школа «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРОГРАМУВАННЯ» (12-16 червня 2017 р.) - С++ - WEB -...

Переглядів: 706 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook