Період публікації:

від

до

Категорія:

«Нова українська школа – це зміна відносин, принцип дитиноцентризму і компетентнісного навчання», - Любомира Мандзій

Опубліковано: Понеділок, 03 вересня 2018 

min
max

1 вересня – старт Нової української школи. Відтак, першокласники навчатимуться уже за новим стандартом освіти.

Про це йшлося 31 серпня під час дискусії «Нова українська школа: старт реформ на Львівщині».

Як повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, на реалізацію Нової української школи з державного бюджету Львівській області виділили кошти у сумі 99 млн гривень.

«70 млн гривень передбачили для закупівлі обладнання, решту – для підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть учнів перших класів. Із 70 млн 40 % скерували для закупівлі дидактики, 40 % – для меблів, 20 % – на закупівлю комп’ютерної техніки. Нова українська школа – це, перш за все, зміна філософії, відносин, принцип дитиноцентризму і компетентнісного навчання», - зазначила Любомира Мандзій.

Директор ліцею № 66 м. Львова Лілія Фещук наголосила, що Нова українська школа – це не лише сучасне обладнання і техніка, але й зміна підходів до навчання дитини.

«Не в обладнанні та партах суть Нової української школи, суть – в любові до дитини, у вмінні змінитись вчителеві, у партнерстві між батьками, у тому, що дитина радісно йде зі школи і приходить до неї», - наголосила Лілія Фещук.

Як повідомили під час дискусії, близько 2,5 тис педагогів пройшли навчання відповідно до стандарту Нової української школи.

«Ці педагоги працюватимуть з першокласниками і вони не зупиняються після завершення навчання, а продовжують цікавитись іншими спецкурсами, вчителі – змотивовані, і це – великий плюс», - зазначила тренер НУШ, методист Львівського обласного інституту педагогічної освіти Ольга Волощенко.

За словами батьків, Нова українська школа викликає у дитини зацікавлення пізнавати більше інформації.

«У дитини з’являється розуміння, для чого їй знання, сьогодні наші діти дуже розумні і ми маємо за ними поспішати, головне, щоб змінювався сам вчитель», - зазначила мама першокласниці Наталія Шалена.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Опубліковано: Вівторок, 10 вересня 2019 Більшість українців обізнані щодо реформування шкільної освіти і концепції НУШ. Про це свідчать результати дослідження «Нова українська школа: сприйняття населенням», проведеного Урядовим контактним центром напередодні нового навчального року. Переважна більшість опитаних – 87,6 % – відповіли, що...

Переглядів: 653 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Понад 80 млн грн – на реалізацію програми НУШ цьогоріч на Львівщині Понад 80 млн грн – на реалізацію програми НУШ цьогоріч на Львівщині Опубліковано: Понеділок, 13 травня 2019 Львівська область отримала понад 80 мільйонів гривень з державного бюджету для потреб Нової української школи у 2019-2020 році. Відтак, на території Львівської області спрямовано 69 млн грн, з яких – 25 % від виділених коштів буде виділено на закупівлю дидактичних матеріалів, 40 % спрямовано на закупівлю...

Переглядів: 477 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook