Період публікації:

від

до

Категорія:

Проект Порядку організації інклюзивного навчання в системі позашкільної освіти винесено на громадське обговорення

Опубліковано: Четвер, 06 вересня 2018 

min
max

МОН пропонує до громадського обговорення проект Порядку організації інклюзивного навчання в системі позашкільної освіти, який має на меті правове урегулювання організації освітнього процесу в системі позашкільної освіти для дітей з особливими освітніми потребами.

Порядком передбачено вимоги до організації інклюзивного навчання в системі позашкільної освіти для забезпечення рівних прав дітей з особливими освітніми потребами на якісну позашкільну освіту, зокрема:

  • обов’язкове створення інклюзивних та/або спеціальних груп або інших організаційних форм навчання в системі позашкільної освіти у разі звернення батьків (законних представників) дитини з особливими освітніми потребами;
  • адаптація освітнього процесу відповідно до потреб та можливостей дітей з особливими освітніми потребами;
  • залучення при необхідності відповідно до висновку ІРЦ до освітнього процесу асистента вчителя з метою оптимізації освітнього процесу та досягнення його результативності.

Очікується, що реалізація порядку організації інклюзивного навчання в системі позашкільної освіти матиме позитивний вплив на розвиток інклюзивної освіти та задоволення права осіб з особливими освітніми потребами на позашкільну освіту.

Новий порядок організації інклюзивного навчання в системі позашкільної освіти розроблений фахівцями директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН спільно з експертами Фонду Порошенка. Документ підготовлено на виконання статті 19 та статті 20 Закону України «Про освіту».

Зауваження та пропозиції просимо надсилати до 18 вересня 2018 року у письмовому вигляді та електронною поштою за адресами: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135; e-mail: savytska@mon.gov.ua, Савицька Оксана Олександрівна.

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН пропонує для громадського обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про позашкільну освіту» МОН пропонує для громадського обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про позашкільну освіту» Опубліковано: П`ятниця, 11 січня 2019 МОН підготувало проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про позашкільну освіту», який має на меті удосконалити правове регулювання освітнього процесу в системі позашкільної освіти, а також створити умови рівного доступу до позашкільної освіти в регіонах. Очікується, що реалізація...

Переглядів: 962 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

МОН пропонує для громадського обговорення проект Положення про спеціалізований заклад позашкільної освіти наукового профілю МОН пропонує для громадського обговорення проект Положення про спеціалізований заклад позашкільної освіти наукового профілю Опубліковано: Середа, 26 грудня 2018 Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проект Положення про спеціалізований заклад позашкільної освіти наукового профілю, що визначає порядок організації діяльності спеціалізованих закладів позашкільної освіти, які надають освіту наукового спрямування. Проект сприятиме...

Переглядів: 3161 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook