Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівські школярі можуть взяти участь у конкурсі та запросити до себе полярників, що зимували в Антарктиді

Опубліковано: П`ятниця, 12 жовтня 2018 

min
max

Розпочався новий конкурс для українських школярів під назвою «Запроси полярника до себе!». Його проводить Національний антарктичний науковий центр спільно з МОН у межах освітнього проекту «ANTARCTIDA Terra Australis Incognita – Вчора, Сьогодні, Завтра».

Щоб долучитися до конкурсу, школярам потрібно написати мотиваційний лист, чому саме їх цікавить Антарктида. Жодних обмежень щодо формату чи обсягу листа немає. До 30 жовтня його необхідно надіслати на електронну скриньку a_savitsky@ukr.net, обов’язково зазначивши контакти для зворотного зв’язку.

До участі запрошуються школи Києва, Харкова, Львова, Житомира, Одеси, Миколаєва, Черкас, Білої Церкви. У кожному з цих міст до 3 закладів-переможців з найкращою мотивацією завітають учасники українських антарктичних експедицій. Вони розкажуть захоплюючі історії про життя та дослідження на нашій полярній станції Академік Вернадський, покажуть фотографії, відео з зимівок, познайомлять учнів з флорою та фауною Антарктики, а також відповідатимуть на запитання школярів.

Переможців конкурсу оголосять до кінця листопада. Візити до шкіл відбуватимуться впродовж усього навчального року за попередньо узгодженим графіком. Окрім цього, планується, що переможці отримають й інші призи.

Довідково:

Наразі Антарктида визнана континентом, який не належить жодній державі. Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію на крижаному континенті, що функціонує цілий рік. Це дозволяє проводити низку досліджень для розуміння та прогнозування глобальних змін клімату. Загалом же українські науковці в Антарктиді проводять дослідження у сферах біології, геології, геофізики, гідрометеорології, медицини, океанографії тощо.

Немає коментарів

Схожі статті:

Старшокласників запрошують до участі у Всеукраїнський творчий конкурс «Слово про Україну» Старшокласників запрошують до участі у Всеукраїнський творчий конкурс «Слово про Україну» Опубліковано: Четвер, 14 лютого 2019 27 лютого на базі Юридичного факультету Національного авіаційного університету відбудеться Всеукраїнський творчий конкурс «Слово про Україну». Метою Конкурсу є формування національної свідомості та відповідальності за долю України; виховання любові до рідної землі, її історії; культивування бережливого...

Переглядів: 490 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Школярів запрошують до участі в літературно-мистецькому конкурсі «Стежками Каменяра» Школярів запрошують до участі в літературно-мистецькому конкурсі «Стежками Каменяра» Опубліковано: Четвер, 21 грудня 2017 Міністерство освіти і науки України, БО «Міжнародний фонд Івана Франка» та ГО «Львівське товариство у м. Києві» оголошують Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра». Метою конкурсу є посилення творчої мотивації у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти...

Переглядів: 1079 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook